Google, Pixel 6 serisi duyuruldu - Haberler - indir.com

Google, Pixel 6 serisi duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, her zaman olduğu gibi resmi lansman öncesinde yeni Pixel 6 serisini kullanıcıların beğenisine sundu. Aynı zamanda Tensor işlemcisini de açıkladı. 

Google, aylardır sızıntılarda adından söz ettiren yeni Pixel 6 serisini açıkladı. Teknoloji dünyasının başarılı ismi Google yeni Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelleri, yine her zaman olduğu gibi resmi lansman öncesi bazı küçük teaser'lar ile kısa bir fragman yayınladı. Aynı zamanda şirket, ilk kez Pixel 6 serisinde kullanılacak olan Tensor işlemcisinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Bilindiği üzere Google'ın aylar öncesinde Qualcomm’u geride bırakacağı söyleniyordu söyleniyordu. Şu an ise şirket bu haberlerin doğru olduğunu  dile getirdi ve Samsung ile ortak bir çalışmayla geliştirilen yeni Tensor işlemcisini kullanıcılara üstün körü de olsa gösterdi.

Google Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecekGoogle Pixel telefonlar artık kalp atışlarını ölçebilecek

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun tasarımı netlik kazandı

Google'ın yeni Pixel 6 serisi şu an için resmi olarak tanıtılmadı. Bilindiği üzere şirket, her yıl yeni akıllı cep telefonlarını piyasaya sürmeden önce kısa bir şekilde bazı detaylarını paylaşıyor. Bu adet yine bozulmadı ve teknoloji lideri her zaman olduğu gibi yine lansman öncesi yeni işlemcisi ve akıllı cep telefonlarını teaser şeklinde yayınladı. Pixel 6 serisinin daha öncesinde pek çok özelliği de sızıntı olarak gündemde yer almıştı. Fakat isim konusunda belirsizlikler devam ediyordu. Neyse ki Google bugün resmi bir şekilde yeni akıllı cep telefonlarının Pixel 6 ve Pixel 6 Pro olacağını doğruladı.

Pixel 6 serisi, Tensor işlemcisine sahip olacak

Google’ın yeni Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonları, Google Silicon 101 (GS101) adına sahip olan özel Google Tensor işlemcisine sahip olacak. Şirketin bazı alanlarda Küreli üretici ile yakından iletişim içerisinde olduğu bilinen bir durumdur. Öyle ki daha önce de Samsung, akıllı saatleri için Google'ın Wear OS işletim sistemini kullanacağının bilgisini vermişti. Bu sefer de Google, yeni akıllı cep telefonlarının işlemcisi için Samsung ile ortak bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Arama lideri maalesef ki işlemcinin kaç GHz hızda performans sergileyeceğini ve nasıl özelliklere sahip olduğunun bilgisini tam olarak vermedi. Fakat daha önce sızdırılan bilgilere bakıldığında bu yonga seti, yapay zeka ve makine öğrenimi optimizasyonlarında büyük yenilikler sunuyor. Bir diğer yandan ise fotoğrafçılık konusunda da yine Google'ın yeni özelliklere yer verdiği dile getiriliyor. Söz konusu bu akıllı cep telefonlar daha önceli render görüntülerinde olduğu üzere arka kısımda yana doğru uzanan bir kamera kurulumuna sahiptir. Bir diğer yandan ise ekran üzer parmak izi sensörü be metal kasası da geri planda kalmıyor. 

Pixel 6 netleşen özellikler

  • Ekran: 90Hz yenileme hızını destekleyen FHD+ çözünürlüklü düz ekran
  • İşlemci: Tensor SoC
  • Diğer: Mat aliminyum kasa, ekran içi parmak izi sensörü ve Titan M2 güvenlik çipi

Pixel 6 Pro netleşen özellikler

  • Ekran: 120Hz yenileme hızını destekleyen, 6.7 inç QHD+ kavisli ekran
  • İşlemci: Tensor SoC
  • Kameralar: yüzde 150 daha fazla ışık alan geniş açılı birincil, ultra geniş açılı ve 4x optik zoom sunan periskop lens
  • Diğer: Parlak aliminyum raylar, ekran içi parmak izi sensörü ve Titan M2 güvenlik



Google Pixel 6 sızdırıldı! İşte özellikleriGoogle Pixel 6 sızdırıldı! İşte özellikleri
Google Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldiGoogle Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldi
Google'dan AirPods rakibi yeni kulaklık: Pixel Buds A-SeriesGoogle'dan AirPods rakibi yeni kulaklık: Pixel Buds A-Series

PAYLAŞ