Google Photos nedir? - Haberler - indir.com

Google Photos nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 18:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kullanıcıların fotoğraf ve videolarını saklayarak güvenli bir ortam yaratmayı amaçlayan Google bu doğrultuda Google Photos uygulamasını kullanıma sundu. Türkiye'de daha çok Google Fotoğraflar olarak bilinen ve telefonlarda en çok kullanılan uygulamalar arasında kendine yer bulan Google Fotoğraflar kullandığı bulut sistemi sayesinde cihazlar kaybolsa dahi fotoğraf ve videoların güvenli bir şekilde kaydedilmesini sağlıyor. Üstelik ücretlendirmeye bağlı olarak sınırsız bir depolama alanı sunan Google Fotoğraflar sayesinde tüm arşivinizi dijital olarak internet dünyasında taşımanız ve kişisel hesabınızda daha güvenli bir şekilde tutmanız mümkün.

Google Fotoğraflar nasıl kullanılır?

Kişilerin Google hesabı üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabileceği Google Fotoğraflar web ve telefonlarda uygulama üzerinden erişilebilir durumda. Google Photos’un ayrıcalıklı olan yanlarından bir tanesi özellikle Android işletim sistemine sahip telefonlarda tam özellikli bir şekilde çalışarak fotoğraflar üzerinde kullanıcıların denetim sağlamasını mümkün kılması. Bu açıdan telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafların hemen bulut sunuculara yüklenerek hesabınızda depolanması, Google Fotoğraflar uygulaması ile oldukça kolay. Üstelik yüksek kalite seçeneği gibi farklı alternatifler sayesinde isterseniz tüm fotoğraflarınızı kalite kaybı olmadan saklayabilir, isterseniz daha ekonomik bir çözüm olarak fotoğraflarınızı Google fotoğraflar hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Google Fotoğraflar'a AirPlay Özelliği GeldiGoogle Fotoğraflar'a AirPlay Özelliği Geldi

Google Fotoğraflar ayarları

Basit bir ara yüzü bulunan Google Fotoğraflar kurulum sonrasında hesabınızda bulunan fotoğrafları ana ekranda tarih ve yıllara göre kategorilerle gösteriyor. Uygulama ayarlarında ise fotoğrafların ne zaman yükleneceğini, hangi fotoğraf klasörlerinin yedeklemek için dahil edilip edilmeyeceğini seçebiliyorsunuz. Google Fotoğraflar’ın kullanımında ilk ayarlamaların yapılması yeterli oluyor ve daha sonrasındaki tüm işlemler uygulama tarafından otomatik bir şekilde arka planda gerçekleştiriliyor. Bu açıdan telefon ile çektiğiniz görüntüleri ya da size gelen multimedya içeriklerini saklamak adına herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek kalmıyor. 

Google Fotoğraflar Uygulaması Yeni Yetenekler Kazandı

Yeni bir uygulama kullanmaya başladığınızda ya da yeni bir fotoğraf çekme uygulaması tercih ettiğinizde telefonda açılan her yeni klasör ya da fotoğraf alanı için uygulama tarafından çeşitli bildirimler sunuluyor. Fotoğraf ve içeriklerin Google Fotoğraflar’a dahil edilip edilmeyeceği bildirimlerle soruluyor ve böylece telefondaki tüm multimedya içeriklerine kolay bir şekilde hükmetmeniz sağlanıyor.

Google Fotoğraflar ile elde edilen bir diğer önemli özelliği ise telefon hafızasında fotoğraf ve videoların yer tutmasını önlemek. Bu konuda da yine bildirimlerle destek sağlayan Google Fotoğraflar kişilerin telefonlardaki fotoğraf ve videolarını silerek alandan tasarruf edilmesi adına önerilerde bulunuyor.

İnternet erişimi olan tüm cihazlardan ulaşabileceğiniz Google Fotoğraflar, fotoğraflar arasında yapacağınız aramalarda dahi büyük bir kolaylık sağlıyor. Fotoğrafların içeriğine erişim sağlayan ve buna göre farklı sınıflandırmalara imkan tanıyan Google Photos, araba ya da özel bir mekan için farklı fotoğraf gruplandırmaları yapıyor. Üstelik yine gelişmiş paylaşım seçenekleri sayesinde sosyal ağlarda ya da uygulamalarda fotoğraflarınızı kolay bir şekilde paylaşmanız mümkün. 

Google Fotoğraflar artık daha fazla kapasite sunacak 


Google Fotoğraflar siyah-beyaz fotoğraflara renk katacakGoogle Fotoğraflar siyah-beyaz fotoğraflara renk katacak
Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!

PAYLAŞ