Google Meet için tartışma odaları özelliği yolda - Haberler - indir.com

Google Meet için tartışma odaları özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google’ın geliştirdiği video konferans servisi Google Meet, kullanıcılarına yeni bir özelliği daha sunmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte hayatımızda önem kazanan video konferans servislerinin gördüğü yoğun talep günden güne artış gösteriyor. Bu hizmeti sunan teknoloji şirketleri de servislerine yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini arttırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Google Chrome 86 yayımlandıGoogle Chrome 86 yayımlandı

Bu dönemde en çok tercih edilen video konferans uygulamaları arasında yer alan Google'ın video konferans servisi Google Meet de yakında yeni bir özellik daha kazanacak.

Google Meet'in yeni tartışma odaları özelliği, ilk olarak G Suite Enterprise for Education kullanıcılarının erişimine açılacak. Özellikle uzaktan eğitim dönemi için oldukça kullanışlı olan bu özellik sayesinde öğretmenler sınıflarını projeler ya da odak tartışmaları için daha küçük gruplara ayırabilecekler.

Google Meet Gmail uygulamasına entegre oldu

Tek oturumda 100 tartışma grubunun oluşturulmasına imkan tanıyan bu özellik sayesinde oturum sahibinin kaç oda kurulacağını belirlemesinin ardından, oturumda yer alan kişiler servis tarafından rastgele bir şekilde odalarda gruplandıracak. Fakat yöneticiler insanları farklı gruplara ekleyebiliyor ya da oturum esnasında gruplar arasında geçiş yapabiliyorlar.

Şimdilik sadece G Suite Enterprise for Education kullanıcılarına sunulan özellik yakın zamanda tüm Google Meet kullanıcılarına sunulacak. Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamaya göre tartışma odaları özelliği, bu sene içerisinde diğer G Suite ve Google Workspace sürümlerinde de kullanılabilir hale gelmiş olacak.

Bu hamlesiyle Zoom’u yakalamaya çalışan Google’ın, Zoom’da hali hazırda kullanılan bu özellik üzerinde iyileştirmeler yaptığını söylemek mümkün. Tartışma odaları özelliğini uzun süredir kullanıcılarına sunan Zoom, kullanıcılarının sadece 50 oda kurmasına izin verirken, Google bu sayıyı 100’e çıkarmış durumda. Bu özellikle kalabalık bölümler için Google Meet’i daha cazip bir hale getiriyor. Zoom’la sert bir rekabet içerisinde olan Google’ın bu hamlesinin nasıl bir etki sağlayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Google Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacakGoogle Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacak
Gmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldıGmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldı

PAYLAŞ