Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek - Haberler - indir.com

Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google Meet görüntülü görüşme uygulaması web üzerinde başlatmış olduğu gürültü engelleme özelliğini mobil sürümde de sunmaya başladı ancak bu özellikten sadece G Suite aboneleri faydalanabiliyor.

Pandemi nedeni ile uzaktan etkileşim platformlarına olan ilginin artmış olması neticesinde popülaritesinde artış görülen uygulamalardan birisi de Google Meet oldu. Bu süreçte Google’ın geliştirme sürecine hız kesmeden devam ettiği uygulama artık her platformda gürültü engelliyor.

iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?

Mobil sürümlere de geldi

Görüntülü görüşme yaparken; üstelik de ciddi bir konu ortasında iken arka planda kapı gıcırtıları ya da tabak çınlamaları gibi istenmeyen pek çok gürültü elimizde olmadan olabiliyor. Google Meet bunun için bir çözüm buldu.

Görüntülü konuşma servisi Google Meet, daha önce web uygulaması üzerinde arka plan gürültülerini engelleyebiliyordu. Bulut altyapısı ile sağlanan gürültü engelleme özelliği yapay zekadan yararlanarak gürültüleri algılayabiliyor. Bu haftadan itibaren mobil Google Meet uygulamalarında da gürültü engelleme sunulmaya başladı.

Bununla birlikte gürültü engelleme özelliği yalnızca ücretli kısma hitap ediyor. Yani G Suite Enterprise ve G Suite Enterprise for Education aboneleri bu imkandan faydalanabilecek. Ayrıca Güney Afrika, BAE ve civar ülkelerde henüz erişime açılmadı.

Diğer taraftan özellikle yoklama almakta zorlanan öğretmenler için G Suite Enterprise for Education müşterilerine yönelik olarak öğrenci ne zaman katıldı, ne kadar süre kaldı veya ne zaman ayrıldı gibi ayrıntılı olarak bir rapor sunuluyor.

Son olarak pandemi nedeni ile Google Meet uygulamasının belirli premium özellikleri 30 Eylül tarihine kadar ücretsiz olarak sunulacaktı. Ne yazık ki pandemi bitmedi ve uzaktan etkileşim halen devam ediyor. Google tarafından bir açıklama gelmezse ücretsiz kullanıcılar için görüşmeler 60 dakika ile sınırlandırılacak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ