Google Maps Nedir? - Haberler - indir.com

Google Maps Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-29 22:02:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından geliştirilen harita servisi olan Google Maps, yer-yön bulmaktan trafik bilgisine kadar pek çok konuda sunduğu güvenilir bilgiler sayesinde büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle cep telefonlarında en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Google Maps, kişilerin navigasyon amaçlı kullanımlarında dahi sorunsuz bir şekilde işlev görüyor. Fakat Google Maps tüm bunlardan çok daha ötesi.

Google Maps tam olarak ne işe yarıyor?

Google’ın üç boyutlu gezintiler yapabilmemizi sağlayan gelişmiş bir harita programı olarak düzenlediği Google Maps, tüm dünya genelinde sokaklarda gezilmesine, mağazaların ya da civardaki tüm çevrenin kolay bir şekilde incelenmesini sağlıyor. Her ne kadar şu anda bilinmeyen bölgelere gidilirken yardım alınması nedeniyle daha çok navigasyon uygulaması olarak görülen Google Maps, genel olarak bir harita uygulaması. Gelişmiş bir harita programı olarak benzerlerine karşı büyük bir üstünlük kurmayı başaran Google üstelik sürekli güncellediği programı daha etkin ve yararlı hale getiriyor. 

Game of Thrones Haritasını Google Maps Gibi Gezin!Game of Thrones Haritasını Google Maps Gibi Gezin!

Google Maps Go uygulaması yayında! 

Google Maps nasıl kullanılır?

Google Maps bilgisayarlardan, cep telefonlarından ya da tabletlerden kolay ulaşılabilir durumda ve Türkiye için de gelişmiş bir destek sağlanıyor. Öyle ki üç boyutlu çekimlerin Türkiye'de de yapılması sayesinde evinizin önündeki sokakları, üç boyutlu bir şekilde Google Maps üzerinden görebilirsiniz. Google Maps aynı zamanda farklı işlemlerde de gerekli desteği sağlıyor. Harita sistemini kullanmak isteyen yazılımcılar için API desteği sunan Google, böylece sadece kendi müşterilerine ve kullanıcılarına değil farklı geliştiricilere de Google Maps servisini ücretsiz olarak sunuyor.

Google Maps ile hangi konularda yardım alınabilir?

Harita servisi olarak bölgelerin incelenmesinin yanı sıra gidilecek herhangi bir nokta için lokasyon bilgisinin alınması Google Maps ile oldukça kolay. Google Maps arama bölümüne yazacağınız yer sayesinde bulunduğunuz bölge ile bilgilerini girdiğiniz yer arasındaki ulaşımı rota alarak Google Maps’ten alabilirsiniz. Üstelik sesli bir yardım asistanına sahip olan Google Maps, yol boyunca size eşlik ederek yol tarifi yapıyor. Özellikle yeni gideceğiniz yerler için Google Maps’ten bu şekilde alacağınız yardım sayesinde zorlanmadan farklı bölgelere gidebilirsiniz. 

Google Haritalar Yeni Tasarım ve Özelliklerle Güncellendi!

Google Maps trafik yoğunluğunu da ölçüyor. Böylece bir yere giderken daha az yoğunluğun bulunduğu bölgeleri tercih ederek ulaşımınızı hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapmanız adına da Google gerekli desteği sağlıyor. Toplu taşıma araçlarının ve benzer pek çok özelliğin sisteme dahil olması, Google Maps’i bu konuda ayrıcalıklı kılıyor ve en çok kullanılan uygulamalar listesine sokmayı başarıyor.


İlgili uygulamalar
Google Maps API Herkese AçıldıGoogle Maps API Herkese Açıldı
Google Maps'e Türkçe dahil 39 dil desteği eklendiGoogle Maps'e Türkçe dahil 39 dil desteği eklendi

Google Maps Tanıtım Videosu


PAYLAŞ