Google Haritalar'da Metro Yoğunluğu Gösterilecek - Haberler - indir.com

Google Haritalar'da Metro Yoğunluğu Gösterilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Haritalar şüphesiz, milyonlarca kullanıcının kalbini fetheden en iyi navigasyon uygulamasıdır. Google Haritalar, elde edilen raporlara göre Android kullanıcıları için sadece İsveç'te, iOS kullanıcıları için ise çok daha fazla ülke de yepyeni özellikler ile hizmet vermeye devam edecek. Google Haritalar, yol tarifi almak konusunda son derece işlevsel bir uygulama olsa da yeni özellik ile daha da işlevsel olmaya hak kazanacak. Şöyle ki yakın zamanda gelecek olan özellik ile Google Haritalar sayesinde kullanıcılar bindikleri tren ya da metro gibi araçların doluluk oranlarını takip edebilecek. Kulağa son derece hoş gelen bu özellik sayesinde trene ya da metroya binmeden önce doluluk oranlarını görerek alternatif yollar deneyeceksiniz. 

Her seçeneği ile kullanıcılarına çeşitli yardımlar da bulunan Google Haritalar uygulaması, akıllı cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışarak kullanıcılara yol tarifi sisteminin yanı sıra aynı zamanda araç bilgisi de verecek. Google Haritalar uygulaması uzun bir süredir, trafik bilgisi hakkında çeşitli raporlar kullanıcılarına sunuyordu. İşe, okula, şehir içi gezilere ya da arkadaşınızın yanına giderken trafik yoğunluğunu öğrenmek adına son derece etkili olan bu trafik raporlarının arasına yepyeni bir özellik daha ekleniyor. Android Police haberlerinden elde edilen bilgilere göre kullanıcılar indikleri metronun doluluk oranı sormaya başlayan Google, bunu gelecek zaman içerisinde kullanıcılarına veri olarak sunacak. 

Google Haritalar araçların doluluk oranını söylüyor

Teknolojik ögelerin gelişim süreçleri hayatımızı kolaylaştıracak ögelerin ortaya çıkmasına neden oldu. Büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak nitelikte uygulamalar sayesine günlük yaşantımız çok daha kolay bir hal alıyor. Bu uygulamalardan biri olan Google Haritalar, yakın zamanda gelecek olan yeni özellik sayesinde çok daha fonksiyonel bir hal kazanacak. Kaynaktan alınan bilgilere göre Google tarafından sorulacak olan sorular arasında altı farklı seçenek yer alıyor. Bular şu şekilde; "Çok sayıda oturacak yer var”, “Az sayıda oturacak yer var”, “Sadece ayakta duracak yer var” ve son olarak balık istifi, ya da “sıkış tepiş ayakta duracak yer var” diye sıralanıyor. Son seçenekler ise "Emin değilim" ya da "Bu yolculuğu yapmadım" şeklinde olacak. 

Android cihazlar için rapor edilen bilgilere göre İsveç'te test edilen bu özellik, iOS işletim sistemli cihazları kullananlar için San Francisco Bay Area, New York City, Washington, Tokyo ve Paris’de test diliyor. Teknoloji devi Google, her ne kadar belediye ve çevrelerden bilgiler toplasa da trafik ya da bu durum karşısında trende boş yer olup olmadığı konusunda halkın veri aktarmasına güveniyor. Söz konusu sorular konum bilgisi sürekli açık tutanlarda her an ortaya çıkabilir bir şekilde olacak. Google Haritalar uygulamasına gelecek olan bu özellik ile artık metroya, ya da trene doluyken binmek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü uygulama size daha araç gelmeden doluluk oranı hakkında bilgi verecek böylelikle aracı tercih edip etmeyeceğinize daha erkenden karar verebileceksiniz. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ