Google Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacak - Haberler - indir.com

Google Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 15:36:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Yazılım

Yazılım devi şirketler arasında yer alan Google, sizin de bildiğiniz gibi son dönemlerde kullanıcılarına sunmuş olduğu servislerin daha donanımlı olması için yeni fikirler geliştirerek güncellemeler sunuyor. Google özellikle harita servisini her kullanıcıya hitap eden ve kullanıcıların isteklerine karşılık veren bir servis olması için geliştirmeler yapıyor. Kullanıcılara mevcut servislerden daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen şirket şimdide güncellemeler konusunda yeni bir adım atıyor. Google yeni bir yapay zekadan yardım alarak, haritaları artık otomatik olarak güncellemeyi hedeflediğini açıkladı. 

Akıllı telefon kullanıcılarının da bildiği gibi, Google Haritalar servisi, aranan bir adresin kolay bulunmasında büyük bir yardımcı oluyor. Hatta Haritalar sayesinde bölgeler üç boyutlu olarak da incelenebiliyor ve kullanıcılar bu sayede bir yere gitmeseler de çevreyi üç boyutlu olarak inceleyebiliyor. Google sunmuş olduğu Haritalar servisiyle şuan da kullanıcılarının beklentilerinin üstünde bir hizmet sağlamayı başarmış durumda. Ama şirket hizmeti geliştirmeye ara vermeden şimdi de servis içerisinde bulunan haritaları iyileştirmek için çalışmalara başlamış durumda. 

Akıllı Cihazlar için Google Haritalar İpuçları Nelerdir?Akıllı Cihazlar için Google Haritalar İpuçları Nelerdir?

Google yeni bir yapay zeka geliştirecek 

Google Haritalar'ın Bu Özellikleri İle Kaybolmayacaksınız

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamalara göre, Haritalar servisi bundan sonra kendi kendini yenileyerek daha iyi bir hale getirecek. Şirket, servis için yapılan güncellemeleri bugüne kadar farklı araçlarla geliştiriyordu. Ancak artık bu konuda da yeni bir yol izlemesi gerektiğini düşünen Google bu alanda yeni bir yapay zeka üzerine çalışmalara başladı. Google geliştireceği yeni yapay zeka ile birlikte haritalardaki yenilikleri, uygulama içerisine otomatik olarak entegre etmeyi hedefliyor. 

Google’ın bu alanda çalışmalar yürüten ekibinden iki kişiyle yapılan bir röportajda, ekip katılımcıları yetkililerinin 200’den fazla ülkede, harita servisini iki boyutlu ve üç boyutlu olarak sunduklarını dile getirerek, uygulama içerisinde ki haritaları güncel tutmanın oldukça zor olduğunu açıkladıkları. Bu alanda yeni bir yapay zeka geliştirme düşüncesinin olduklarını belirten ekip katılımcıları, “Harita yapmak fazlasıyla zorsa biz de harita yapan bir makine yaparız.” düşüncesinden yola çıktıklarını dile getirdi. 

Yapay zeka geliştirme aşamasında 

Yeni Görünüm Sırası Google Haritalar'da

Şirketin ilerleyen dönemlerde kullanmaya başlayacağı yapay zeka teknolojisi, mevcut uygulama üzerinde bulunan harita detaylarını güncel halleriyle güncelleyerek karşılaştıracak ve bunu da Google araçlarından almış olduğu verilerle sağlayacak. İki karşılaştırma üzerine ciddi farklar olması durumunda ise harita yapay zeka tarafından güncellenecek. Bunların tamamı otomatik olarak sağlanacağı için de Google’ın Haritalar servisi her zaman güncelliğini korumayı başaracak. 

Google’ın geliştirmekte olduğu yapay zeka teknolojisi henüz giriş aşamasında olsa da, şirket ve şirket çalışanları bu teknolojinin kısa zamanda ciddi bir gelişme kaydettiğini dile getirdi. Hatta yapay zekanın şimdiden mevcut bina modellerini iki katına çıkardığını açıklayan geliştiriciler, ilerleyen dönemlerde yapay zekanın gelişmesiyle birlikte Google Haritalar servisinin kullanıcılarına daha iyi bir uygulama deneyimi sunacağını da açıkladı. 


İlgili uygulamalar
Yeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri ÖdüllendirecekYeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri Ödüllendirecek
Google Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecekGoogle Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecek

PAYLAŞ