Google Gizlilik Ayarlarını gizlemeye mi çalışıyor? - Haberler - indir.com

Google Gizlilik Ayarlarını gizlemeye mi çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 19:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google gizlilik ayarlarına ulaşmayı zorlaştırıyor mu? Ortaya yeni çıkan belgelere göre şirket bünyesinde çalışanlar, Google'ın takip etmiş olduğu yöntemlerin farkındadır. 

Arizona'nın yazılım devlerine karşı olarak açılan davada sunulan bu belgelere göre Google gizlilik ayarlarının kullanıcılar tarafından bulunmasını zorlaştırıyor. Bu belgeler, şirketin kendi çalışanları da dahil olmak üzere Google'ın akıllı cep telefon kullanıcılarının konum bilgilerini gizli tutmasını ne kadar zor hale getirdiğini ortaya çıkardı. 

Honor, Google Servisleri geri kazanıyorHonor, Google Servisleri geri kazanıyor

Google gizlilik ayarlarına ulaşmak zorlaşabilir?

Google'a karşı açılan bir davada yeni ortaya çıkan belgeleri şirketin kendi bünyesinde yer alan çalışanları da dahil olmak üzere  Google kullanıcılarının konum bilgilerinin gizli kalmasını sağlamayı ne kadar zorlaştırdığının bilgisini gün yüzüne çıkardı. Yazılım lideri, belgelere göre kullanıcılara konum paylaşma seçeneğini devre dışı bırakma imkanı tanıyor olsa da gizlilik ayarlarını bulmayı daha da zor hale getiriyor. BusinessInsider'da yer alan bilgilere göre yazılım lider Google, gizlilik seçeneklerine ulaşmayı zor hale getirmenin yanı sıra ilk olarak LG olmak üzere birçok akıllı cep telefon üreticisine kullanıcıların bu ayarlara ulaşmasını zor hale getirmek konusunda adeta baskı yaptı. 

Google Haritalar üzerinde sıkı denetimler yapmasıyla bilinen eski başkan yardımcısı Jack Menzel, şirketin bir kullanıcının ev ve iş yeri adreslerini bulamamasının tek yolunun o kullanıcının Google'ı yanlış yönlendirme4si olduğunu dile getirdi. Google'ın konum hizmetlerinde sorumlu olan Jen Chai, belgelere göre şirketin karışık olarak görünen gizlilik seçeneklerinin esasında birbiriyle nasıl etkileşim içerisinde olduğu ise bilinen bir durum değildir. 

Mark Brnovich, geçtiğimiz yıl içerisinde Google'a dava açmış ve Google'ın kullanıcıların konum bilgilerini onlardan izin almadan izlediğini öne sürmüştür. Belgeler geçtiğimiz yıl içerisinde Arizona Başsavcılığı tarafından Google'a açıklan, şirketin akıllı cep telefon kullanıcılarının konum bilgilerini yasa dışı bir şekilde toplamakla suçlayan bir davanın parçası olarak gün yüzüne çıktı. Söz konusu bu dava karşısında ortaya çıkan belgelere göre şirket kullanıcılarının konum bilgilerini elde etmek adına Wi-Fi ve hatta Google'a bağlı olmayan üçüncü taraf uygulamalar da dahil olmak üzere çeşitli yollara başvuruyor. Aynı zamanda kullanıcıları bu uygulamaları kullanmak adına verilerini paylaşmaya zorluyor. 

Bir Google sözcüsü, The Verge'e vermiş olduğu bir röportajda tüm bunları Brnovich'in ve davayı açan tarafın hizmetlerini küçültmek adına sarf etmiş olduğu çabalardan biri olarak değerlendirildi. Ürünlerinde her zaman gizlilik kurallarına dair özelliklerin olduğu dile getiren sözcü, konum bilgilerinin de bir istisna olmadığını dile getirdi. 

 


Rusya Google'a yaptırım uygulayacağını bildirdiRusya Google'a yaptırım uygulayacağını bildirdi
Google Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldiGoogle Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldi
Google Dokümanlarda resim ve yazılar artık daha uyumlu!Google Dokümanlarda resim ve yazılar artık daha uyumlu!

PAYLAŞ