Google Gboard Güncellendi, Yeni Yetenekler Kazandı - Haberler - indir.com

Google Gboard Güncellendi, Yeni Yetenekler Kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google Android platformunun klavyesi olan Gboard, popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda 500 milyon indirme barajını geçmiş ve market üzerindeki en popüler klavye uygulamalarından birisi olmuştu. Gboard klavye uygulaması, GIF ve emoji desteği gibi çeşitli yetenekleri ile dikkat çekerken, 120'den fazla dil desteği ile de dikkat çekmeyi başardı. Google Klavye uygulaması ile kullanıcılara aynı anda 3 farklı dilde yazma olanağı sağlanmıştı. Şimdi ise Gboard klavye uygulaması güncellenerek bazı yeni yetenekler kazandı. Özellikle uygulama son zamanlarda aldığı özellikler ile gündem de olmaya devam ederken yeni güncelleme ile Gboard 6.2 sürümüne yükseltilmiş oldu.

Gboard 6.2 sürüm güncellemesi ile beraber dikkat çekici ilk değişiklik ise harf etrafları daha yuvarlak bir yapıya sahip olarak iOS klavyesine benzemiş durumda. Klavye üzerinde bulunan 'G' ikonu ile artık hızlı bir navigasyon işlemi için yeni bir klavye gözüküyor. Bu çıkan klavye ile kullanıcı aşağı, yukarı, sol ve kopyala/yapıştır gibi işlemleri hızlı bir şekilde yapabilecek. Bu yeni navigasyon kısayolları ile beraber klavyenin kullanım pratikliği de artmış olacak.

Diğer yandan Gboard klavyesinde bulunan GIF arama bölümünde artık 'Hey' gibi hazır kelimelerde bulunuyor ve bunun GIF halini arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Tek el ile kullanım pratikliği ve kolaylığı olması adına Gboard 6.2 sürümü ile klavye küçültme tuşu bulunuyor ve bu tuşa bastığınızda klavye küçülerek bu klavyeyi ekran üzerinde hareket ettirebiliyorsunuz. Google Play Store üzerinden Gboard Beta kayıdı yaptırarak, gelecek olan en yeni özelliklere en erken bir şekilde erişebilirsiniz.





PAYLAŞ