Google Duo Android Uygulaması 50 Milyon İndirmeye Ulaştı - Haberler - indir.com

Google Duo Android Uygulaması 50 Milyon İndirmeye Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-05 07:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda mobil platformların gelişmesi ile beraber sesli ve yazılı iletişim adına birçok uygulama geliştirildi. Bunlardan kuşkusuz en popüleri WhatsApp Messenger olurken, arkasından birçok uygulamada kullanılmaya devam ediyor. Bu pazara Google'da geçtiğimiz senelerde Duo isimli bir görüntülü görüşme özelliğine sahip uygulama ile girmişti. Duo, mesajlaşma uygulaması olan Allo'ya göre daha fazla tercih edilmiş ve Google Play Store üzerinde 50 milyon indirme barajını aştı. Duo uygulaması ilk çıktığı zamanlarda sadece görüntülü görüşmeye olanak sağlarken artık sesli görüşmelere de izin veriyordu.

Duo'nun piyasaya girmesi ile beraber Allo'ya göre daha pratik olduğundan ötürü bir üstünlük sağladığı aşikardı. Allo ise belli bir kitle kullanıcısı ile sohbet uygulaması olarak yoluna devam ediyordu. Google Duo ise sunduğu hem sesli hemde görüntülü görüşme özelliği sayesinde, pazardaki rekabet oranını bir hayli arttırmıştı. Açıklanan resmi istatistikler ile beraber Duo'nun elinde bulundurduğu avantajları iyi kullandığını ve rakiplerini birbir arkada bıraktığı gözüküyor. Gelin şimdi AppAnnie tarafından açıklanan verilere bakalım.

AppAnnie tarafından belirtilene göre Google Duo'nun Android uygulaması Google Play Store aracılığı ile tam 50 milyon defa indirilme rakamına ulaştı. Fakat hatırlatmakta fayda var ki bu indirme rakamı, kullanıcıların uygulamaya olan bağlılığının göstergesi değildir. Fakat son birkaç ayı kapsayan rakamlar neticesinde uygulamanın istikrarlı bir şekilde yükseklişine devam ettiği gözüküyor. ABD üzerinde en popüler Android uygulamaları arasında Duo yerini birkaç aydır korumakta. Duo uygulaması ise ABD üzerindeki Android kullanıcılarının en fazla tercih ettiği iletişim uygulamalarından birisi olduğunu belirtelim.





PAYLAŞ