Google Duo, Android Telefon Uygulamasına Entegre Edildi - Haberler - indir.com

Google Duo, Android Telefon Uygulamasına Entegre Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-13 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın başarılı görüntülü sohbet uygulaması olan Duo, 2016'nın yaz aylarında yayınlanmıştı. Androdi ekosisteminde tercih edilen sohbet uygulamalarından birisi olan Duo için Android One, Nexus ve Pixel cihazların varolan telefon uygulamalarına entegre işlemleri bir süredir çalışılıyordu. Bu entegrasyon süreci nihayet tamamlandı ve yeni gelen haberlere göre Android cihazlar üzerinden telefon uygulamasında yer alan Duo seçeneği ile videolu arama seçeneği aktif edilmiş durumda.

Bu yenilik ile beraber Duo, Apple'ın FaceTime uygulamasına Android tarafında bir rakip getirmiş olacak diyebiliriz. Android Police kaynaklı içeriğe göre Duo ikonu şuan için Android One, Nexus ve Pixel kullanan kullanıcıların bir kısmında telefon uygulamasın bölümünde gözükmeye başladı. Bu ikona basıldığında ise telefonda Duo uygulaması açılıyor ve ön kamera açık bir şekilde ekrana geliyor.

Telefon görüşmesi esnasında ise Duo aramasına geçilirse, yaptığınız telefon görüşmesi otomatik bir şekilde kapanıyor ve iki ayrı görüşme kaydı oluşturulmaya başlanıyor. Google Duo ile yapmış olacağınız görüntülü görüşmelerin kaydı Android'in normal telefon uygulaması içerisinde tutulabiliyor. Google Duo desteğinin şuan için sadece Android One, Nexus ve Pixel serisi akıllı telefonlarda bulunması bekleniyor.

İlerleyen dönemlerde diğer Android platformları için böyle bir zorunluluk getirilir mi henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ