Google çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecek - Haberler - indir.com

Google çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 18:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İnternet kullanımının artması ile beraber faydalı ögeler ile karşılaştığımız kadar zararlı ögeler ile de karşılaşma durumu attı. Bu durum özellikle de çocuk kullanıcılar için geçerlidir. Bu konu hakkında Google, yaptığı çocuk gizliliği ihlalleri sebebiyle çok ciddi bir yaptırım ile karşı karşıya kaldı. Bu sebeple Google, Uluslararası Ticaret Komisyonu'na, çocuk gizliliği ihlali sebebiyle kendine yapılan suçlamaları ortadan kaldırmak için yaklaşık 170 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Veri toplama konusunda izlediği politikada Google'ın yapacağı değişiklikler ise merak konusu oldu. 

Ebeveynlerin izni olmadan kullanım esnasında bir takım ticari bilgilerin elde edildiği ve bu durum ile alakalı yarar sağladığı dile getirilen YouTube, platform üzerinde vakit geçiren çocukların bilgilerini yasal olmayan bir şekilde topladığı sebebiyle, NewYork mahkemesi tarafından suçlandı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan rapordan elde edilen bilgilere göre, teknoloji devi Google, çocuk gizliliği durumunu tam anlamıyla çözüme kavuşturmak için yaklaşık olarak 200 dolarlık bir bütçe ayırdığını dile getirdi. 

YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyorYouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor

Google, çocuk gizliliği sorununu ortadan kaldırıyor

Google'ın uzun zamandır çocuk gizliliği ile ilgili verileri neden topladığı hakkında çeşitli soru işaretleri mevcuttur. Bunun sebebi olarak ise, illegal yollar ile elde edilen bu verilerin, reklam veren kısmında, verilen reklamların maliyetini aza indirmek ve gösterilen reklamlara daha fazla ilgi gösterecek kişi bulmak için kullandığı iddia ediliyor. Reklamların oluşturulma aşamasında, verilerin içeriği, gösterilecek kişilerin yaşı, cinsiyet bilgisi, ilgi alanları konum bilgileri, isim soy isim ve bunun yanı sıra daha birçok sayamayacağımız bilgiler kapsamında oluşturduğunu belirtiyor. Mevcut hedef kitlenin bilgileri doğrultusunda hareket eden ve bu bilgileri toplayan YouTube platformunun ise, kurumsal şirketlere topladığı bu bilgiler ile giderek, kendini reklam almaya hazır hale getirdikleri söyleniyor. 

Şöyle ki son zamanlarda, dünyanın en çok tercih edilen arama motoru haline gelen YouTube platformu, günlük olarak yüz milyonlarca kişi tarafından seyrediliyor. Her yaştan kullanıcı günlük olarak platform üzerinde vakit geçiriyor. Bu sebeple toplanan verilerin ne denli çok odluğu da elbette ki tahmin edilen bilgiler arasındadır. 

Veri toplama ile ilgili Google ne yapacak?

Uluslararası Ticaret Komisyonu, YouTube platformunun veri toplama konusunda herhangi bir nedeninin olmadığını dile getirdi. Şöyle ki, en kısa zaman içerisinde taraflar arasında konu ile ilgili bir anlaşmaya varılacağı ve sonraki süreçte ise YouTube platformunun veri toplama meselesine kesinlikle son vereceği de açıklandı. Ticaret Komisyonu bu konuda, YouTube2un da diğer kurumlardan herhangi bir farklı bulunmadığının altını çizdi. Gelecek günlerde YouTube'a da tıpkı diğer platformlar gibi konu ile ilgili önlemler alması için çeşitli talimatlar verildi. 

Yapılan anlaşma şartlarının içerisinde, sonraki süreç içerisinde, çocuklar ile ilgili üretilen içeriklere özel işaretlemeler yapılması gerektiği ve kanal içerisinde o içerikten sorumlu olan kişilerinde yıllık bir süre ile çocuk gizliliği konusu üzerine eğitim almalarının gerektiği bilgisi de mevcuttur. Gösterilen tepkiler üzerine, Google kullanıcıların verilerinin toplanması konusunda artık bu tür olayların yaşanmaması adına gerekli önlemleri alacak. 

 


YouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyorYouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyor
Youtube, Eylül ayında kanalların tam abone sayısını göstermekten vazgeçiyorYoutube, Eylül ayında kanalların tam abone sayısını göstermekten vazgeçiyor
Youtube Musix retail mod çalışmaları hızlandıYoutube Musix retail mod çalışmaları hızlandı

PAYLAŞ