Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 14:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Google’ın merakla beklenen karanlık teması için, Android kullanıcılarına müjde verildi. Karanlık temanın testleri başladı.

Geçtiğimiz yıldan beri, Google’ın uygulamalarına karanlık tema getireceği haberi gündemde dolaşıyor. Kullanıcıların, özellik henüz kullanıma sunulmadan dikkatini çeken karanlık tema özelliği, bu yıl kullanıma sunulacak. Karanlık tema, yalnızca Chrome için değil, Google’a bağlı pek çok uygulamada kullanılmaya başlanacak.

Chrome, Firefox, Opera ve Edge'de Karanlık Mod (Tema) Nasıl Kullanılır?

Özellik, kullanıcıların göz sağlığı açısından oldukça iyi olacak. Bununla birlikte, telefonunuzun harcadığı enerjiden de tasarruf ettirecek. Işığın azalması, cihazın hem kullandığı enerji gücünü hem de doğru orantılı olarak pil seviyesini düşürecek. Herkesin merakla gelmesini beklediği Dark Mode yani “Karanlık Tema” özelliği için sevindirici bir haber geldi. Verilen bilgiye göre, özellik beta sürümüne eklendi.

Google “Dark Mode” özelliğini test ediyor

Google’ın oldukça ilgi çeken ve ses getiren yeni özelliği Dark Mode’un, Android Q güncellemesi ile birlikte kullanıcılara sunulacağı haberi önceden verilmişti. Herkesin merakla gelmesini beklediği özellikle ilgili bir gelişme yaşandı ve Google, özelliği beta testine soktu. Şu an şirket tarafından test aşamasında olan bir diğer adıyla Karanlık tema özelliği, test aşaması bittikten sonra PlayStore’da kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Eğer telefonunuz OLED ekrana sahipse, Dark Mode batarya ömründen tasarruf etmenizi sağlayacak. Fakat özelliğin henüz tam olarak dengelenmiş olmadığını söylemek de fayda var. Özelliğin, Şubat ayının ortalarında, Android’e geldikten sonra macOS için yayınlanması tahmin ediliyor. İlerleyen zamanlarda, özelliğin Google’ın diğer uygulamaları için de geleceği biliniyor.





PAYLAŞ