Gmail'in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliği - Haberler - indir.com

Gmail'in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 16:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Gmail 2017 yılı itibari ile önemli güncellemeler almaya başlarken yapılan son ara yüz çalışması ile birlikte herkesin beğenisi kazanmaya başladı. Eklenen yeni özellikler ile birlikte bir mail alma ve gönderme programından çok daha ötesine geçmeyi başaran Gmail, ön plana çıkardığı özellikleri sayesinde kullanıcıların hızlı bir şekilde işlemlerini yapmasını da sağlıyor.

Özellikle mail gönderme ve alma işlemlerini gün içerisinde çok fazla yapan kullanıcılar için oldukça kolaylık sağlayan Gmail’in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliğini sizler için derledik.

Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir?Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir?

1. E-postalarınıza öncelik verebilirsiniz

Bir maili çok defa okumanıza rağmen yanıtlamayı unuttunuz mu? Yenilenen Gmail ile birlikte e-postanın yanında hızlı bir hatırlatıcı ekleyerek iletileri takip etmenizi veya yanıtlamanızı kolay hale getirebilirsiniz. Ayrıca makine öğrenimi ile güçlendirilmiş Gmail, kullanımınızı yakından inceleyerek e-postalarınızı önceliklendirmenize destek verir. Böylece önemli kişilerden gelen iletileri es geçmekten de kurtulabilirsiniz.

2. E-postaları daha hızlı yazabilir ve cevaplayabilirsiniz.

Bazen klavyeyi ile yazmak zor olabileceği için Gmail'de yeni bir makine öğrenimi olan Smart Compose desteği sunuluyor. Bu, e-postalarınızdaki cümleleri tamamlamanıza yardımcı olacak ifadeleri önererek bunları daha hızlı bir şekilde mail yazmanızı sağlıyor. Ayrıca e-postalara daha hızlı yanıt vermek isterseniz, bir mesajın alt kısmında yanıtları öneren akıllı yanıt özelliğini kullanabilirsiniz. Bu bölüm özellikle mobilde ya da hareket halindeyken e-postalara yanıt vermek için en büyük kolaylıklardan birisi.

3. Çevrimdışı çalışabilirsiniz.

İnternet erişiminin olmadığı yerlerde yapılması gereken çok fazla işiniz varsa Gmail bu konuda da destek sağlıyor. İnternet'e bağlı olmadığınızda bile mail okumak, yanıtlamak ve mailler arasından arama yapmak için Gmail’i kullanabilirsiniz. Bunun için çevrimdışı modunu etkinleştirmeniz yeterli.

4. Gelen kutunuzu bırakmadan işlerinizi halledebilirsiniz.

Yeni Gmail, Google Takvim, Keep ve Tasks gibi diğer uygulamaları da destekliyor. Böylece gelen kutunuzdan ayrılmadan hızlı bir şekilde diğer uygulamalara da erişim sağlayabilirsiniz. Gelen kutunuzu indirmek ve özelleştirmek için daha fazla eklenti kullanmanız da mümkün olduğu için Gmail servisini kendiişlerinize göre kişiselleştirmeniz de mümkün.

5. Bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz

Gmail, gelen postalardaki bağlantıları takip ederek sizin güvenliğinizi sizden önce düşünür. Böylece spam ya da phishing mesajını tıklamaya çalışırsanız, Gmail tarafından bağlantının tehlikeli göründüğünü belirten büyük, kırmızı bir uyarı penceresi gösterilir. Böylece tehlikeli içeriklerden de Gmail sayesinde korunabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Gmail Android uygulamasına yeni bir özellik geliyorGmail Android uygulamasına yeni bir özellik geliyor
Gmail çevrimdışı nasıl kullanılır?Gmail çevrimdışı nasıl kullanılır?
Gmail hesabı nasıl silinir?Gmail hesabı nasıl silinir?

Yenilenen Gmail Android Uygulaması Videosu


PAYLAŞ