Gain nedir? Nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Gain nedir? Nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-06 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2021 yılı dijital yayın platformları arasındaki rekabetin daha da artacağı bir yıl olacak gibi gözüküyor. Yerli platformlar özelinde: Exxen'in yayına başlamasının ardından Gain sürprizi geldi. Arama kısmına "Gain nedir?" yazanlar sonuçlardan pek de tatmin değiller. Platformun resmi internet sitesi yani gain.tv adresini ziyaret edenler sadece mobil uygulama üzerinden hizmet verildiğini görüyor.

Gain nedir?

Aralık 2020'de yayın hayatına başlayan GAİN'in kurucusu, Filli Boya'nın sahibi Gözde Akpınar'dır. İçerik sayısını her geçen gün daha da artırmaya devam eden ve özgün içeriklere odaklanan GAİN şu anda sadece mobil cihazlarda kullanılabilir. İlerleyen dönem içerisinde internet sitesi üzerinden yayın yapıp yapmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı, fakat diğer rakiplerinin internet sitesi üzerinden de yayın yaptığını göz önünde bulundurmak gerekirse bu açığın kapatılacağı düşünülüyor. 

Apple Yapay Zeka Sistemi Regaind'i Satın AldıApple Yapay Zeka Sistemi Regaind'i Satın Aldı

Gain nasıl kullanılır?

Şu an için ücretsiz bir şekilde yayın yapan GAİN'i kullanmak son derece basittir. Android kullanıcılarının Google Play Store, iPhone ve iPad kullanıcılarının ise App Store'a girerek GAİN uygulamasını yüklemeleri gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra ise e-posta adresinizi ve şifrenizi soran giriş ekranı ile karşılaşacaksınız. Platformun ana sayfasında en alt kısımda yer alan “Hesabın yok mu? Kaydol” seçeneğine tıkladıktan sonra sizden istenilen bilgileri girmeniz ve Kaydol seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Artık içerikleri direk olarak izlemeye başlayabilirsiniz. 

Yan kısma doğru her kaydırmanızda farklı bir içerik ile karşılaşıyorsunuz. Reels'i akla getiren kontrol mekanizmasında videoyu kolaylıkla ileri geri sarmanız mümkündür. Keşfet kısmında yeni yayına giren veya popüler olan içerikleri görebilir, kategoriler arasında tercih yapabilir ve arama alanını kullanarak istediğiniz içeriğe kolaylıkla erişebilirsiniz. Akıllı telefonunuzda izlemekte olduğunuz bu içeriği kolaylıkla televizyona yansıtabilirsiniz. Bu sayede TV uygulaması henüz olmayan platform, eksikliği gidermek için akıllıca bir hamle yapmış.

Gain’de yer alan içeriklerden bazıları;

 Vedat Milor İle En İyisi
 Ahmet Mümtaz Taylan’la İstanbul Hesabı
 Beni Kendimden Koru
 Bir MFÖ Belgeseli Ele Güne Karşı
 Şokopop Portreler
 İlber Ortaylı’yla Zaman Makinesi
 Bir Şifa Bağımlısının İtirafları
 Terapist
 10 Bin Adım 2020
 Gain Sahne

 İstanbul Apartmanları
IGN
Hiç Bilmiyordum
Ve Hayatım Değişti
Türkiye’nin İnsanları
Abandoned Places
İlber Ortaylı ile Gündem
Oyunlar Holding
6 Kadın 6 Kuşak 1 Soru
Cep Hikayeleri
Elektromonolog

Gain üyeliği nasıl iptal edilir? Gain hesap silme

Kayıt olduğunuz herhangi bir platformdaki hesabı silmek istemek en doğal haklarınızdır. Bu bağlamda ise Gian hesap silme işlemlerini gerçekleştirmek için yapacağınız işlemler son derece basittir. Uygulamanın ana sayfasının üzerinde sağ üst köşede yer alan Profil simgesine ve daha sonra en alt kısımda yer alan "Hesabımı Sil" seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Gain ile ilgili elde edilenler bu kadar olup herhangi bir gelişme halinde sizlere aktaracağınız. Şu ana kadar platform hakkında ortaya çıkan bilgilere göre olumlu bir ilerleyiş söz konusudur. 

 


Yerli dijital içerik platformu Gain yayına başladıYerli dijital içerik platformu Gain yayına başladı

PAYLAŞ