Facebook'tan veri sızdırma skandalı! - Haberler - indir.com

Facebook'tan veri sızdırma skandalı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Güvenlik zafiyetleri nedeniyle pek çok kez gündeme gelen Facebook, 500 milyonu aşkın Facebook kullanıcı bilgisinin internete sızdırılması ile yeniden gündeme geldi.

Facebook, kişisel verilerin paylaşıldığı bir sosyal ağ olsa da güvenlik konusunda ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen yeni bir güvenlik ihlali skandalında yüz milyonlarca Facebook kullanıcı bilgisi, forumlarda paylaşıldı.

Facebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurduFacebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurdu

Toplamda 533 milyon hesap bilgisi ele geçirildi

106 ülkeden 533 milyondan fazla kullanıcının Facebook kimliği ele geçirildi. Kişilerin sistemde kayıtlı telefon numarası, ismi, doğum tarihi gibi pek çok farklı kişisel bilgisi korsanlar tarafından forum sitesinde paylaşıldı.

Konu ile ilgili Facebook cephesinden gelen ilk açıklamalarda ise mevcut sızıntının 3 Nisan Cumartesi günü meydana geldiği ve daha önce yamalanmış olan bir açıktan korsanların yararlanarak verileri ele geçirdiği ifade edildi. Durumun Facebook tarafından da doğrulanması sistemdeki tehlikeleri ve tehditlerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Kullanıcıların bu durumdan nasıl etkileneceği henüz bilinmiyor. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda ise özellikle kimlik bilgileri üzerinden oturum açılmaya çalışılabileceği ve kişilerin hesaplarının ele geçirilebileceği ifade ediliyor. Yapılan sızdırmalarda kimlik bilgilerin yanı sıra telefon gibi çok özel verilerin de yer alması, pek çok kullanıcıda tedirginlik yaratmış durumda.  Mevcut risk ve tedirginlik şu an hesabı ele geçirilen tüm kullanıcıları kapsıyor. Facebook'un ise bu saldırı olayı sonrasında nasıl bir adım atacağı ve kullanıcıların güvenliğini nasıl sağlayacağı merak ediliyor.


İlgili uygulamalar
Facebook ve Google'dan internet hızı çalışmalarıFacebook ve Google'dan internet hızı çalışmaları

PAYLAŞ