Facebook, Yakındaki Arkadaşlar Özelliği Yenileniyor - Haberler - indir.com

Facebook, Yakındaki Arkadaşlar Özelliği Yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 10:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Kullanıcı deneyimi yönündeki geliştirmelerini sürdüren Facebook cephesinden yenilikler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise platform hanesinde yer alan Yakındaki Arkadaşlar özelliğini daha ileriye taşımak ve geliştirmek için bu kısmın arayüzünü tamamen yeniliyor. Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformu Facebook, geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğu arkadaşlık servisi Dating’in haricinde şimdi ise kullanıcıların yakın konumdan arkadaşlarını bulabilecekleri “Yakındaki Arkadaşlar” özelliğinin tasarımını komple yenilemeye karar verdi.

Yakındaki Arkadaşlar

Şuan için bulunan bu özellik ile yakın konumda yer alan arkadaşlarınızı görebilir ve liste şeklinde size olan uzaklıklarını görebilirsiniz. Ancak yenilenecek olan tasarım ile beraber artık bu kişi ve arkadaşlarınızı bir harita tasarımı üzerinden görüntüleyebileceksiniz. Henüz test aşamasında olan bu yeni arayüz sayesinde kullanıcılar hem harita hemde liste üzerinden arkadaşlarının konumlarına erişebilecekler. Fakat özelliğin tam sürüme geçirildiği zaman liste kısmının tamamen kalkması ve sadece harita tasarımının kullanımda olması bekleniyor.

Yakındaki arkadaşlar özelliği kullanıcılar tarafından istenirse kapatılabiliyor. Ancak aktif ederek arkadaşlarınızın konumunu harita üzerinden kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Facebook gibi arkadaşlık ve deneyim hamlelerini daha çok kullanıcıların reklam profillerini anlamak için yapıyor. Reklam stil ve servis yönetiminde kullanıcıların konumuna ihtiyaç duyan Facebook bu noktada yakındaki arkadaşlar özelliğinin aktif edilmesini daha çok istiyor diyebiliriz. Durum böyle olunca tasarım gibi önemli içerikleri iyileştirerek kullanıcı deneyimini ve ilgisini bu özelliğine yöneltmek istiyor.  




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ