Facebook Ses Odaları ve Podcast özelliklerini duyurdu - Haberler - indir.com

Facebook Ses Odaları ve Podcast özelliklerini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 12:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Clubhouse ile büyük bir popülerlik kazanan sesli sohbet odaları özelliği Facebook tarafından da kullanıma sunuldu.

Piyasaya sürüldükten sonra dünya genelinde büyük bir popülerlik yakalayan ve kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran Clubhouse, sosyal medya devleri için önemli bir örnek teşkil etti. Kısa süre içerisinde pek çok farklı sosyal medyada yer almaya başlayan sesli sohbet odaları özelliği, Facebook için de artık kullanılabilir durumda. Facebook tarafından yayınlanan resmi blog yazısı ile duyurusu gerçekleştirilen yeni özellik Canlı Ses Odaları (Live Audio Rooms) adıyla sosyal medya ağında yer almaya başladı. 

Facebook Podcast özelliği için program gerekmeyecekFacebook Podcast özelliği için program gerekmeyecek

Kısıtlı kullanım ile özellik resmen aktif!

Yapılan resmi açıklamaya göre başlangıç aşamasında özellik sadece tanınmış kişilere ve bazı Facebook gruplarının erişimini açılacak. Üstelik sadece iOS’ta ve ABD sınırları ile kısıtlı. Bu bakımdan Avrupa ülkelerinde ya da Türkiye'de mevcut özellik henüz kullanılabilir durumda değil. Bu bakımdan mevcut özelliğin kullanılabilir hale gelmesi için biraz daha beklenilmesi gerekiyor. Ancak belirli bir bölge ile sınırlı olsa da sosyal ağda yer alan özellik için tüm detaylar net bir şekilde aktarıldı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde test edilmeye başlanacak yeni özelliğin sosyal medyaya nasıl bir katkı yapacağı da öğrenilmiş olacak.

Canlı Ses Odaları (Live Audio Rooms) özellikleri neler?

Resmi açıklamalara göre oda kurma yetkisi bulunan kullanıcılar, istediği kişilere konuşmacı olarak davetiye gönderebilecek. Konuşmacı sayısın 50 ile sınırlandırılan canlı ses odalarında katılımcı konusunda ise herhangi bir sınır olmadığından dolayı limitsiz bir katılım imkanı mevcut. Bu bakımdan binlerce kişinin katılım sağlayabileceği özel organizasyonlar ve etkinlikler yapılabilir.

Ses odası açarak yayın yapmaya başlayan kullanıcılar, grupta tüm kullanıcılar için gelişmiş bir yönetime sahip olabilecek. Bu sayede gruptaki kullanıcıların yönetici, moderatör gibi farklı şekilde atamaları yapılabilecek. Gruplardaki kullanımı ise biraz daha farklı olacak. Ses odalarında grup üyeleri ve ziyaretçiler açılmış olan ses odalarına katılabilecek. Eğer gruplar herkese açık bir şekilde oluşturulmamışsa, bu gruplar için ziyaretçi katılımı yapılamayacak. Bu nedenle ilgili özellikten yararlanarak geniş katılım isteyen grupların, özelliğini herkese açık olarak ayarlaması gerekecek.  


İlgili uygulamalar
Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı  Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı  

PAYLAŞ