Facebook Podcast özelliği için program gerekmeyecek - Haberler - indir.com

Facebook Podcast özelliği için program gerekmeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 15:15:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Günden güne yeni özelliklerle karşımıza çıkan Facebook bu kez podcast tarafında önemli bir adım attı. Şirket kullanıcıların Facebook profillerine doğrudan podcastlerini eklemelerine olanak tanıyan yeni özelliği yakında kullanıma sunacak.

Bildiğiniz üzere son dönemlerde podcastlerin popülaritesi oldukça artmış durumda. Spotify’la başlayan bu furya Clubhouse, Twitter'ın yeni Spaces özelliği derken daha da popüler oldu ve ses odaklı içerikler giderek daha da önemli olmaya başladı. Sosyal medya platformları da bu yeniliğe ayak uydurmak için çalışıyor. Bu platformlardan biri de Facebook oldu.  

Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın!Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın!

Geçtiğimiz aylarda Clubhouse benzeri bir özelliği kullanıma sunacağını açıklayan şirket bu kez podcast özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Canlı sohbet odaları için test sürecini başlatan Facebook'un yeni adımı ise podcastleri platforma taşımak.

Apple Podcast üyelikleri kullanıma sunuldu

İlerleyen aylarda yayımlanacak olan yeni podcast özelliği, podcast yayını yapan yayıncılara gönderilen bir bilgilendirme mail ile netleşti. Şirket tarafından yayıncılara gönderilen maile göre yayıncılar podcastlerinin RSS feedlerini bir kez Facebook’la bağladıktan sonra tüm yeni yayınlar otomatik olarak platforma yüklenebilecek. Bu sayede yayıncıların takipçileri de güncel yayınları düzenli bir şekilde Facebook üzerinden de takip edebilecekler. Ayrıca yayıncılar istedikleri zaman podcastlerini platformdan kaldırabilecekler. Yayıncıların istekleri doğrultulusunda Podcastlerin Facebook üzerinden paylaşılması da mümkün olacak.

Ancak tüm yenilikler bununla da sınırlı değil. Bu özellikle birlikte gelen bir diğer yenilik de yayınları takip eden kişilerin podcastten diledikleri bölümlerle 1 dakikadan kısa klipler oluşturabilecek olması. Ama bu özellik sadece yayıncıların aktif etmesi durumda kullanılabilir dinleyicilerin erişebileceği bir özellik olacak. 

Facebook podcast özelliğini test amaçlı şimdilik sadece seçilmiş yayıncılara özel olarak kullanıma sunacak. Podcast özelliğinin 22 Haziran'dan itibaren kullanılabilir durumda olması bekleniyor. Buda şirketin özellik için hazırlıkları büyük bir ölçüde tamamladığını ve sadece bir sorun olup olmadığını görmek istediğinin bir göstergesi.


Facebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendiFacebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendi
Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kestiRusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti

PAYLAŞ