Elon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söyledi - Haberler - indir.com

Elon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söyledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-26 23:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son zamanlarda yapay zeka teknolojisine yönelik çok fazla varsayımla karşılaşılıyor. Bu varsayımların kimisi, yapay zekaların hayatımıza katacağı kolaylıkları içerirken, kimisi de türümüzü tehdit ettiğine yönelik oluyor. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, bu anlamda olumlu yorum yapan sayılı isimlerden biri. Yapay zekaların insanlığı bitireceği yönündeki tahminler daha fazla ve bunlara bir yenisi daha eklendi. Tesla Motors'un CEO'su ve çağımızın dahi girişimcilerinden biri olarak bilinen Elon Musk, yapay zekayla ilgili açıklamalarında çarpıcı iddialarda bulundu. Elon Musk, bu anlamda yaptığı açıklamasında, yapay zekaların insan türünün sonunu getireceği yorumunu yaptı.

Elon Musk'ın geleceğe dair üç önemli tahmini bulunuyor. Bunlardan birisi, Tesla 2025 yılına kadar Apple'ın piyasa değerini aşacak, ikincisi, İnsanlar, Mars'ı nükleer silahlarla patlatarak yaşanabilir hale getirebilirler. Son olarak da bir bilgisayar simülasyonunda yaşadığımızı söylüyor. Musk, yapay zekanın ve muhtemel olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması adına, tüm girişimleri gölgede bırakacak bir Neuralink adında bir oluşuma sahip. Şirketin esas amacı, beyin-beyin arasındaki iletişimi sağlamak. Bu iletişim, mimik ve jest olmadan karşıdakine düşüncelerin aktarılması ve aynı şekilde karşı taraftan alınmasından oluşuyor. Kısa bir süre önce Musk, Neuralink aracılığıyla bir konuşma yaptı. Konuşmasında, yapay zekalara karşı güvenlik önlemleri almaya çalıştıklarına değindi.

Musk konuşmasının devamında, yapay zekaların insanların tümünü öldüreceklerini ve alınan önlemlerin bunun önünde pek duramayacağını dile getirdi. Tüm alınan güvenlik önlemleriyle bile yaşama şansımızın en fazla %5 ila %10 arasında olduğunu söyledi. Bu durumun 5 ' 10 yıla kadar gerçekleşeceğini söyleyen Elon Musk, yapay zekalar konusunda insanlığı 2014 yılından beri uyarıyor. Musk, bu duruma örnek olarak geçtiğimiz yıl yapay zekalara karşı kaybettiğimiz savaşı gösterdi. Konuşmasında; 'Yapay zeka alanındaki her gelişme, onları daha da akıllı hale getiriyor. Bizden akıllı olacaklar ve onların gözünde birer evcil hayvan, bir ev kedisi gibi olacağız, daha kötüsü de olabilir.' ifadelerini kullanan Musk, Neuralink, bir kask aracılığıyla bilgisayarla iletişim kurmamızı sağlayacağını söyledi.





PAYLAŞ