Eklenti etki alanı nedir ? - Haberler - indir.com

Eklenti etki alanı nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 21:31:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Soru-Cevap

Bu içerik " eklenti etki alanı nedir ? " sorusunu cevaplar ve tek hositnge başka domain ekleme işlemi hakkında bilgiler verir.

Eklenti etki alanı nedir ?

Hosting alırken bazı paketlerin 3 5 10 site barındırmalı olduğunu görürsünüz. Bu paketi tercih ederseniz  size izin verilen sayıdaki siteyi o hostingte barındırmanıza izin var demektir.

Domain nedir ?Domain nedir ?

Bir eklenti etki alanı, kontrol panelinizden oluşturulabilen tamamen işlevsel bir alandır. Bu eklenti etki alanı, hesabınızdaki yeni bir klasörde barındırılan yeni, benzersiz bir web sitesidir, böylece bir kontrol panelinden birkaç alanı barındırabilirsiniz. Eklenti alanı e-posta adreslerini, ileticilerini ve daha fazlasını hesaptaki birincil (ana) alan adıyla aynı şekilde verebilirsiniz.

Aynı kontrol panelini paylaşan birden çok barındırma paketine sahip olduğunu düşünün. Hesaptaki birincil alan adınız için yaptığınız gibi e-posta adresleri, ileticiler ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.

Bir Eklenti etki alanı oluşturduğunuzda 3 şey olur:

  1. 'public_html' dizininde bir klasör oluşturulur
  2. birincil alan adı için bir alt alan adı oluşturulur ve yeni klasöre eklenir
  3. yeni alan adı alt alan adıyla ilişkilidir

Örneğin, birincil alan adı ' ABC Ana Sayfasıysa - ABC.com ve eklenti Alan Adını atarsınız' http://123.com'klasörüne' 123 ', aşağıdaki yollar (URL'ler) doğru olur:

Bu yolların üçü de aynı dizine erişir ve aynı web sitesini gösterir. Ancak, web sitenizin izleyicileri için endişe http://123.comhttp://123.abc.com üzerinden yönlendirildiklerine dair bir kanıt yoktur. ve her şey normal şekilde çalışacaktır.

Tüm bunlar bir hesaba bir eklenti etki alanı atandığında otomatik olarak gerçekleşir; eklenti domain klasörüne içerik yüklemek dışında başka bir işlem yapmanız gerekmez.


İlgili uygulamalar
Domain uzantılı email hesabı açmakDomain uzantılı email hesabı açmak

Webit Kongresi 2014 Tanıtım Videosu


PAYLAŞ