Discord'da beklenen renklenme geliyor! - Haberler - indir.com

Discord'da beklenen renklenme geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 14:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Discord, çoğunlukla takım oyunlarında kullanılan bir sesli iletişim platformu olsa da uygulamanın kullanımı son dönemlerde oldukça popülerleşmiş durumda. Kısa sürede hızla yayınlaşan Discord, ise kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir özelliği yayınladığını açıkladı. Artık Discord kullanıcıları tüm sunucularını farklı klasörlere ayırabilecekler. 

Eğer aktif bir Discord kullanıcısıysanız, sadece tek bir sohbet sunucusuna üye değilsiniz demektir. Ve bu sunucularında sürekli artma eğiliminde olduğunun kaçınılmaz bir durum olduğunu bilirsiniz. Örneğin bir oyun sunucuna katıldığınızda kısa zamanda yeni oyun arkadaşları edinirsiniz ve ardından yeni bir sunucuda beraberinde gelir. Bunun yanı sıra sevdiğiniz yayıncıların da Discord sunucularına katıldığınızı varsayarsak, sohbet gruplarınız zamanla epey artmış ve karmaşık bir hale gelir. 

Spotify ve Discord işbirliği ile oyun deneyimi üst düzeye çıkıyorSpotify ve Discord işbirliği ile oyun deneyimi üst düzeye çıkıyor

Zamanla Discord’un düzensiz hale gelmesi ve kullanıcıların ilk seferde asla doğru sunucuya katılamaması, tüm Discord kullanıcılarının yaşadığı ve şikayetçi olduğu bir sorundu. 

Discord’a klasör özelliği getirildi 

Discord Onaylı Sunucu Özelliğini Başlattı

Discord ise bugün yayınlamış olduğu yeni bir güncelleme ile, uygulama içerisinde performans iyileştirmeleri yaptı. Kullanıcıların uzun zamandır talep ettiği ve beklediği sunucuları tek bir klasörde birleştirme özelliğini de getiren Discrod, kullanıcılarının uygulama deneyimini üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor. Bundan sonra Discord üzerinde takip ettiğiniz yayıncıların sunucularını ve oyun sunucularınızı birbirinden ayırmak için klasör kategorisi yardımdan yararlanabilirsiniz. Bu sayede artık yanlış sunuculara girme ya da aradığınızı bulamama durumu da ortadan kalkmış ve Discord’unuz daha düzenli hale gelmiş olacak. 

Discord Kullanıcı Sayısı 250 Milyona Ulaştı

Bunun yanı sıra Discrod, klasörleri renklendirme özelliğini de kullanıcılarına sundu. Bu da sunucu kısmında olabilecek karışıklıkların önüne geçmek ve kullanıcıların kategorilerini daha rahat ayırt etmesini sağlayacak bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Klasör özelliğinin en ilgi çekici noktalarından biri ise, klasörün içinde bulunan farklı sunuculardan gelen mesajların tek tıkla okunmuş hale gelebilecek olması. 

Discord’un yeni bir güncellemeyle kullanıcılarına sunmuş olduğu bu özellik aynı anda uygulamanın hem mobil, hem de masaüstü sürümü için getirildi. Buda kullanıcıların yeni bir düzenleme için beklemeyeceği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra masaüstü sürümünde iyileştirmeler yapan uygulama geliştiricileri, Discord’un ekran paylaşımını geliştirerek, uygulamanın işlemci ve RAM kullanımının azalması yönünde de iyileştirmeler yaptı. 


İlgili uygulamalar
Discord nedir, nasıl kullanılır ?Discord nedir, nasıl kullanılır ?
Mobil oyun Legacy of Discord, Assassin's Creed karakterleriyle dikkat çekiyorMobil oyun Legacy of Discord, Assassin's Creed karakterleriyle dikkat çekiyor

PAYLAŞ