Discord Kullanıcı Sayısı 250 Milyona Ulaştı - Haberler - indir.com

Discord Kullanıcı Sayısı 250 Milyona Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyuncular için özel olarak tasarlanan Discord, ilk olarak karşımıza 2015 yılında çıkmıştı. Anlık sohbet uygulaması olarak geliştirilen Discord, bugünlerde dünya çapında yaklaşık 250 milyon kayıtlı kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Oyun sektöründe de oyuncular arasında da yakından tanınan Discord, herhangi bir ödeme sistemi sunmadan, kullanıcılara toplu bir şekilde sesli iletişim kurma imkanı sunarak kısa süre önce büyük kitleleri etkisi altına almayı başarmıştı. Teknolojik alanda geldiğimiz nokta sayesinde iletişim alanında da ciddi anlamda yol katettiğimizi görüyoruz. Discord'da oyun sektörü için geliştirilmiş olup oyuncuların birbiri ile gelişmiş bir sistem üzerinden iletişim kurmalarını sağlamaktadır. 

TeamSpeak, Mumble ve Ventrilo ve buna benzer diğer sohbet uygulamalarını geride bırakmayı başaran Discord uygulaması, oyuncuların iletişimi anlamında tercih ettikleri en önemli seçeneklerden biridir. Şu günlerde Discord, çok önemli bir projesini daha tamamlamış oldu. Dünyanın en popüler sohbet platformu olan Discord, dünya çapında 250 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığının bilgisini verdi. Kısa süre içerisinde adını duyurmayı başararak sektörde yer edinen Discord, oyuncuların isteklerini karşılayacak bir sisteme sahiptir. 

Discord 250 milyon rakamına ulaştı

Discord sandığınızdan daha fonksiyonel özelliklere sahiptir. Şöyle ki, ücretsiz bir şekilde sunucu oluşturma, GIF ve video içeriklerini istediğiniz kişiler ile paylaşma, Spotify entegrasyonu, son derece modern, şık ve kullanışlı bir arayüz ve bunun yanı sıra aynı zamanda mobil destek de sunması ile kullanıcıların beğeni ile tercih etmesini sağlayan Discord, artık 250 milyon aktif kullanıcı sayısına sahiptir. Bu özelliklere ek olarak sistem üzerinde daha birçok fonksiyonel özellik bulunmaktadır. Her bir özelliği kendi tercihleriniz doğrultusunda değerlendirecek ve bununla beraber aynı zamanda oyun keyfinizi de zenginleştireceksiniz. Sesli iletişim uygulamaları arasında rakiplerinden önde olan Discord ile oyun keyfinizi daha da profesyonel bir şekilde yaşayacaksınız. Uygulamanın özelliklerinden faydalanarak kendi kanalınızı dahi kurarak yönetimi yapabilirsiniz. Uygulamanın mobil versiyonunu kullanmak adına akıllı cihazınıza indirerek kurabilirsiniz. Discord, teknolojik anlama oldukça kuvvetli bir uygulamadır. 

Discord 2015 yılında kurulmuş olup, o günden bugüne kadar 250 milyon kayıtlı kullanıcıya ve aynı zamana 56 milyon da aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşan bu dünyaca ünlü platform, Fortnite oyununun şu anda sahip olduğu oyuncu sayısına erişmiş durumdadır. Gelişim yıllarına baktığımız anda Discord'un en aktif olduğu yıl geçen yıl olmuş. Discord, aktif kullanıcı sayısını en çok da geçen yıl artırmıştır. Söz konusu platform 2018'in Mayıs ayından itibaren bugüne kadar tam 120 milyon kullanıcı sayısını elde etti. Her ay yaklaşık 56 milyon kullanıcının tercih ettiği Discord'da günde yaklaşık 850 milyon mesaj gönderilmektedir. Günden güne aktif üye sayısını artırmaya devam eden Discord, şu an içinde bulunduğu durumdan oldukça memnundur. Toplamda 160 kişinin istihdam ettiği ABD'li Discord şirketi, geçtiğimiz yıl içerisinde yaklaşık yüzde 50 oranında büyüme sağladı. Her adımı ile başarılarını artıran şirket kullanıcı sayısının artırması ile beraber rakiplerinin karşısında güçlü durmaya devam ediyor. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ