Chrome Android'e Ön İzleme Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Chrome Android'e Ön İzleme Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için yenilikler görmeye devam ediyoruz. Son olarak Google, tarayıcısına geri tuşunu engelleyen siteler için engelleme getireceği bir yeniliği sunmaya hazırlanıyordu. Kullanıcı deneyimine yönelik içerik geliştirmesini sürdüren platform şimdi mobil taraf için bazı yeni hamleler de bulundu. Herhangi bir bağlantı içeriğini yeni bir sayfaya yönlendirilmeden görmek isteyenler için Chrome Android platformu için bağlantı ön izleme özelliğini kullanıcılarına sundu. Dünyanın en çok kullanılan ve popüler internet tarayıcıları arasında zirvede bulunan Chrome için oldukça faydalı yeni özellikler görmeye devam ediyoruz.

Google Chrome Android Yeniliği

Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik

Sneak Peek adlı bu yeni özellik Chrome Canary ve Chrome Developer sürümleri için gelirken, söz konusu özellik ile beraber herhangi bir bağlantıyı açmadan hemen önce bağlantının hangi sayfaya yönlendireceğini görebileceksiniz. Bu sayede bağlantıya girmeden sayfayı önceden ön izleme imkanınız olacak. Söz konusu bu yeni özelliği denemek için Chrome adres çubuğuna chrome://flags/#enable-ephemeral-tab bağlantısını yapıştırmanız gerekiyor. Daha sonra gelen ekran üzerinden en üstte yer alan seçeneği “Enable” yaptığınız zaman tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.

Chrome 71 Yenilikler ile Geliyor

Tarayıcıyı tekrardan açıktan sonra bir siteye girip bir bağlantı üzerine parmağınızı basılı tuttuğunuz zaman hızlı bir açılır menü sizleri karşılayacak. Bu menüde yer alan Sneak Peek seçeneğine basarak bağlantıyı ön izleme yapabileceksiniz. Bu ön izleme esnasında sayfayı tamamen bir şekilde inceleyebiliyorsunuz. Sneak Peek özelliğinin bir yeni sekme gibi işleme sahip olmadığını belirtelim. Ön izleme esnasında tüm sayfayı gezebilir ancak web site özelliklerinden yararlanabilmek için X işaretine basarak Sneak Peek’i kapatmanız gerekiyor.

Bağlantıyı dilerseniz yeni bir sekmede açarak tamamen sayfa özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Chrome’un söz konusu bu yeni özelliği tarayıcısına nasıl entegre edeceği ise henüz bilinmiyor.  


Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor
Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?
Chrome 71 Yenilikler ile GeliyorChrome 71 Yenilikler ile Geliyor

PAYLAŞ