BlackBerry akıllı telefonlar piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

BlackBerry akıllı telefonlar piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-20 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli bir mobil güvenlik şirketi olan Onward Mobility, yaptığı bomba açıklama ile müjdeyi verdi. Buna göre 2021 yılında BlackBerry markalı akıllı telefonlar üreteceğini açıkladı. Şirkete göre BlackBerry markalı bu telefonlar, güvenlik odaklı ve 5G destekli cihazlar olarak pazardaki yerini alacak. Bu söz konusu modellerin özellikleri ise henüz bilinmiyor. 2020 yılının başlarında ortaya çıkan detaylarda bir dönemin efsane telefon markası BlackBerry’nin tarihin tozlu raflarına kaldırıldığı belirtilmişti. Öyle ki BlackBerry’ye sahip olan TCL, konu hakkında bir açıklama yaprak bundan sonra BlackBerry markası ile telefon üretmeyeceklerini açıklamıştı. Şimdi ise yaşanan bir yeni gelişme ile BlackBerry markalı telefonlar, 2021’de yeniden aramızda olacak.

ABD merkezli adı fazla duyulmayan söz konusu Onward Mobility şirketi mobil cihazların güvenliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesine baktığımız zaman ne kadar süredir bu sektör içerisinde olduğuna dair detaylı bilgi sahibi olunamıyor. Ancak bu şirketin internet sitesi şu sıralarda BlackBerry markası ile doldu ve şirketi 2021 yılında BlackBerry markalı ürünler üreteceğini ifade ediyor.

Twitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia EdiyorTwitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia Ediyor

BlackBerry, 2021’de piyasaya dönüyor

BlackBerry, dokunmatik ekranlı telefonlar piyasaya sürülmeden önce oldukça popüler telefon markalarından bir tanesiydi. Ancak dokunmatik ekranların yaygınlaşması ve iOS ile Android ekosistemlerinin her geçen gün biraz daha popüler hale gelmesi ile beraber BlackBerry oldukça zor duruma düştü. Durum böyle olunca şirket, akıllı telefon operasyonlarının hepsini TCL’e bıraktı. Az önce belirttiğimiz gibi TCL ise bu yılın başında BlackBerry cihazlar üretmeyeceğini açıklamıştı.

Onward Mobility’nin resmi internet sitesinde ise 2021 yılında piyasaya çıkacak olan BlackBerry telefonların güvenlik odaklı cihazlar olacağı belirtiliyor. Şirketin paylaşımına göre bu akıllı telefonlar çeşitli uçtan uca şifreleme özellikleri ile kullanıcılara üst düzey güvenlik sunacakmış. Diğer yandan bu telefonların 5G bağlantı desteğine sahip olacağı da yine internet sitesinde açıkça vurguluyor. Onward Mobility tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 model BlackBerry telefonların FIH Mobile iş birliğiyle geliştirileceği görülüyor. Söz konusu bu şirket, BlackBerry ile Foxconn tarafından kurulan ortak bir girişim olacak. Ancak bu yeni telefonların teknik özelliklerine dair herhangi bir şey söylenmiyor. 2021 model BlackBerry telefonlarla ilgili hazırlanmış rapor ve iddialar da bulunuyor. Bu durumlar telefonu daha gizemli hale getirirken, yeni modellerin alışık olduğumuz bir şekilde fiziksel tuşa da sahip olması bekleniyor. Bakalım yenilenerek piyasaya girecek olan bu model kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?
BlackBerry tamamen tarihe karşılıyor!BlackBerry tamamen tarihe karşılıyor!

PAYLAŞ