Bilgisayarınızın oyun performansını nasıl iyileştirebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Bilgisayarınızın oyun performansını nasıl iyileştirebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bilgisayarlar donanım güçleri itibariyle oyun performansını etkiler. Bilgisayarın özellikleri ne kadar kuvvetli olursa oyun keyfiniz de bir o kadar fazla olur. Bilgisayarın oyun performansını iyileştirmek adına yapılabilecek çeşitli adımlar vardır. 

Yetersiz oyun performansının yaygın belirtileri şunlardır

  • Video kliplerin kesintili olarak kayıttan yürütülmesi
  • Video kare hızlarının yavaş olması
  • Oyun oynamada dalgalanma
  • Dalgalı veya düşük kaliteli video görüntüsü
  • Ses dosyalarının kayıttan yürütülmesinde bozukluk

Sorunu giderme adımları

Bilgisayar bileşenlerini analiz edin

Oyunların özellikleri bilgisayarınızın performans özelliklerini belirleyebilir ve bu düzeyde gerekli olan şekillerde de ayarlanabilir. Oynamak istediğiniz oyunun ayarlarını el ile ekran kartınızın ve işlemcinizin bilgilerine göre değiştirirseniz oyundan alacağınız performans düşer. Oyunda yaptığınız değişikliklerin herhangi bir fark yaratıp yaratmadığını görmek için tek tek ve kontrol ederek yapmanız önerilir. Ayarlama yapmak için oyunu açın, Ayarlar (görüntü) öğesine tıklayın ve ardından bir ayarı açın veya kapatın. Windows Vista ve Windows 7'de "Performans Bilgileri ve Araçları" adlı bir araç bulunur. Bu araç, bu bilgisayardaki Windows Deneyimi Dizini taban puanını gösterir. Sunulan bu puan ise bilgisayar donanımının performansını ve genel işlevini belirtir.

Temiz başlatma kullanarak bilgisayarı yeniden başlatın

Microsoft Windows'u başlattığınızda, işletim sistemi ile beraber başka yazılımlar da otomatik olarak başlar. Bu programlar ve hizmetler arasında oyunu engelleyebilecek virüsten koruma ve sistem yardımcı programları yer alır. Temiz bir başlatma gerçekleştirdiğinizde, bu programların otomatik olarak başlamasının önüne geçebilirsiniz. Bu işlemleri tamamlamak için yönetici veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açın. Bilgisayar bir ağa bağlıysa, ağ ilke ayarları da bu işlemleri tamamlamanıza yardımcı olur. 

Video bağdaştırıcısı sürücüsünü ve ses kartı sürücüsünü güncelleştirin

Bunu işlemleri yapmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Video bağdaştırıcınızın üreticisine başvurarak video bağdaştırıcınız için sürücünün en son sürümünü edinin ve yükleyin. Ses kartının üreticisine başvurarak ses kartı için sürücünün en son sürümünü edinin ve yükleyin.

Adım 1: Video bağdaştırıcınızın adını ve üreticisini belirleyin

Bunun için bilgisayarınızın Başlat kısmına tıklayın ve aramaya başla kutusuna dxdiag yazın ve ardından ENTER tuşuna basın. Ekran sekmesine tıklayın. Aygıt altında, Ad ve Üretici öğelerini arayın. Çıkış'a tıklayın.

Adım 2: Ses kartının adını ve üreticisini belirleyin

Bilgisayarın Başlat kısmına dokunun. Aramaya Başla kutusuna dxdiag yazın ve ardından Programlar listesinde dxdiag.exe'ye tıklayın. Ses sekmesine tıklayın. Aygıt altında, Ad ve Sürücüler öğelerini arayın ve ardından Sağlayıcı öğesini arayın. Çıkış'a tıklayın. Sorun devam ederse, Yöntem 4'e geçin.

Çok oyunculu oyun performansını iyileştirin

Az sayıda oyuncunun ye aldığı oyunlar genellikle çok sayıda oyuncunun bulunduğu oyunlara göre daha iyi performans sağlar. Çok oyunculu oyun performansını daha iyi hale getirmek için LAN veya İnternet çok oyunculu oyunu kurduğunuzda, oyunu oynayabilecek oyuncuların sayısını azaltmanız gerekir. 

En iyi performans için ayarlayın

Başlat'a tıklayın, Bilgisayar'a sağ tıklayın, Özellikler'e tıklayın ve ardından Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın. Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya Devam'a tıklayın. Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar'a tıklayın. Görsel Efektler sekmesinde, En iyi performans için ayarla'ya tıklayın ve ardından Tamam'a tıklayın. Tamam'a tıklayarak Sistem Özellikleri iletişim kutusunu kapatın. Oyununuzu sınayın. Sorun devam ederse, Yöntem 6'ya geçin.

Sabit diskte hata olup olmadığını denetleyin

Tüm açık programlardan çıkın. Başlat'a tıklayın ve ardından Bilgisayar'a tıklayın. Hasarlı olabilecek sabit disk sürücüsüne sağ tıklayın. Özellikler'e ve ardından Araçlar sekmesine tıklayın. Hata denetimi alanında, Şimdi Denetle'ye tıklayın. Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt onay kutusunu tıklayarak seçin. Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış onay kutusunu tıklayarak seçin.

 





PAYLAŞ