Bazı Google ofisleri aşılama merkezi olacak - Haberler - indir.com

Bazı Google ofisleri aşılama merkezi olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devlerinden biri olan Google, COVID-19 salgınına karşı mücadeleye destek vermek adına çalışmalar yapmaya hızla devam ediyor. Şirket, New York gibi bazı eyaletlerde bulunan ofislerini aşılama merkezi haline getirerek hizmete sunacak. 

COVID-19 pandemisi, tüm dünyayı etkisi altına almaya hızla devam ediyor. 2020 yılının ilk aylarında ortaya çıkan bu salgın hastalık, oldukça zorlu bir yıl geçirilmesine neden oldu. Ancak bu durum her geçen gün değişmek üzeredir. Salgının çıkışından bu yana devam eden aşı araştırmaları nihayetinde karşılığını verdi ve birkaç şirket çalışmaları sonucunda aşı üretmeyi başardı. Hastalık karşısında başarılı etkisi olan aşıların üretilmesiyle beraber sadece üretimi ve bu aşının uygulanması kaldı. Salgının bu süreç içerisinde en fazla yayıldığı ve adeta salgının merkezi olarak değerlendirilen ABD'de teknoloji şirketleri de yardım destekleri sağlamaya başladı. Bu bağlamda ise teknoloji devi Google, aşının üretimi ve dağıtımı konusunda ABD hükümetine yardımcı olmak için seferber oldu.

Google Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacakGoogle Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacak

Google ofislerinin bazıları aşılama merkezi haline gelecek

Google CEO’su Sundar Pichai, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu bir açıklamada şirketin aşılama çalışmaları sırasında destek sağlayacağını aktardı. Teknoloji devi aşığının dağıtımı ve halkın aşılanması ile ilgili 150 milyon dolarlık bir yardım yapacağının bilgisini verdi. 

Şirket bunun yanı sıra aynı zamanda New York, Los Angeles, San Francisco ve Washington’da yer alan bazı ofislerini de aşılama merkezi haline getirecek. Google'ın konuyla ilgili olarak yerel sağlık otoriteleri ile beraber organize bir şekilde çalıştığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Pincai'nin konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada daha fazla eyalet ve ardından daha fazla ülkenin de kademeli bir şekilde yardım listeleri içerisinde yer alacağını ve şirketin buralarda da aşılama faaliyetlerine hızla devam edeceği açıklandı. 

Amazon’da destek verenler arasında

Google, pandemi sürecinde desteğini esirgemeyen tek şirket değil. Dünyanın en zengin adamı olarak nitelendirilen Jeff Bezos’un kurucusu ve CEO’su olduğu Amazon, ABD’de geçici klinikler kurmak ile ilgili hükumetin yanında yer alıyor. Şirket tarafından kurulan geçici kliniklerde binlerce insanın aşılanması ve salgının ortadan kalması adına çeşitli çalışmalar yapılıyor.  Pandemi ile ilgili çalışmalar tüm dünyada hızla devam ediyor. 

 


Honor V40, Google servisleriyle gelebilirHonor V40, Google servisleriyle gelebilir
Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadıGoogle App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı
Google Fransa'da haber sitelerine telif ödemeye başlıyorGoogle Fransa'da haber sitelerine telif ödemeye başlıyor

PAYLAŞ