Backup Memory; Alzheimer Hastaları için Mobil Uygulama  - Haberler - indir.com

Backup Memory; Alzheimer Hastaları için Mobil Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-28 17:07:26
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasında karşımıza yeni Galaxy'leri ile çıkan Samsung, geçtiğimiz aylarda otizmli çocuklar için Look at Me uygulamasını yayınlamıştı. Firma bu defa Alzheimer hastaları için geliştirdiği Backup Memory adındaki uygulamayı kullanıma sundu.

Samsung Electronics Tunus tarafından geliştirilen uygulama Alzheimer'ın ilk evrelerinde bulunan hastalarda işe yaradığı gibi hastanın ve yakınlarının telefonuna yüklenerek kullanılabiliyor.

Backup Memory

Backup Memory'nin kullanımı ise şöyle; İlk olarak hasta yakını, uygulama üzerinden hastanın kendisini tanıyabileceği ve geçmişini hatırlayabileceği resimler yüklüyor ve bu resimlere açıklamalar yazıyor. Sonrasında ise hasta yakını Alzheimer hastası olan yakınının yanına geldiğinde, 'Oğlun yanında' gibi hasta kişinin telefonuna açıklamalı ve resimli bildirim geliyor. Bu sayede hasta, yakınındaki kişinin kim olduğunu hatırlıyor.

Alzheimer hastalarının hem hatırlamasını hem de hastalığın daha yavaş ilerlemesinin amaçlandığı Backup Memory, şimdilik Fransızca ve İngilizce dil desteğiyle yayınlandı.

Yakın bir zamanda GPS izleme özelliğinin de ekleneceği bilgisini aldığımız Alzheimer Hastaları için mobil uygulama Backup Memory'i aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Android cihazınıza indirebilir, uygulama hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayan tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.




Backup Memory Tanıtım Videosu


PAYLAŞ