Apple'ın Haritalar uygulaması Siri ile kaza bildirimi yapacak - Haberler - indir.com

Apple'ın Haritalar uygulaması Siri ile kaza bildirimi yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 10:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Apple, Haritalar uygulamasını kullanarak Siri ile keza bildirme özelliğini getirdi. Söz konusu bu özellik, sürücülerin akıllı cep telefonlarından uzak durmaları amacına hitap ediyor. 

Teknoloji devi Apple, iOS 15 içerisinde güncelleme yapılan Haritalar uygulaması için yeni güncellemeler geliştirilmeye devam ediliyor. Haritalar uygulamasında son dönemler içerisinde rakiplerine daha da yaklaşan Apple, anlık kaza ve tehlike durumlarında bildirim yapmak için Siri'yi kullanmayı daha da geliştirmeye başladı. Sürücülerin akıllı cep telefon kullanımı azaltmak adına Apple; CarPlay, Apple Haritalar, Apple Music ve Siri gibi özellik ve hizmetlerini her geçen gün güncellemeye devam ediyor. Yeni özelliği Haritalar ve Siri'yi daha aktif kullanmak için yayınlayan Apple, “Hey Siri, kaza bildir!” demeniz halinde durumunda Haritalar uygulamasına kaza eklemesi yapıyor. iOS 14.5 ve üzeri tüm iOS akıllı cihazlarında aktif hale getirilen bu özellik, CarPlay ile beraber çalışıyor. Bildirimi yaptığınız halde Siri, "Rapor gönderiliyor…" bildiriminde bulunuyor ve sürüşünüze odaklanmanıza imkan tanıyor.

En iyi Siri komutarı neler?En iyi Siri komutarı neler?

Siri bildirim özelliği ile gelişiyor

iPhone akıllı cihazların en önemli özelliği Siri, pek çok farklı durumu Haritalar uygulamasına ekleyebiliyor. Bu olaylar kısaca şu şekildedir; kaza, tehlike, hız kontrolü, hız kapanı ve olaydır. Bu tarz olayların herhangi birini Siri ile yetkili kişilere bildirmek için aşağıdaki sözleri Siri’ye söylemeniz yeterli.

  • Kaza/tehlike/hız kontrolü/hız kapanı/olay bildir
  • Kaza/tehlike/hız kontrolü/hız kapanı/olay var
  • İleride kaza var
  • Yolda bir aksilik var
  • Burada hız kapanı var
  • Bulunduğunuz herhangi bir yerdeki kaza veya tehlikenin son bulduğunu Siri'ye bildirdiğiniz anda anlık bildirimi Haritalar üzerinden silebilirsiniz. Yine bu bildirimi gerçekleştirmek adına Siri’ye şunların söylenmesi gerekiyor:
  • Kazayı/tehlikeyi/olayı kaldır
  • Tehlike geçti
  • Burada artık olay yok
  • Kaza devam ediyor

Apple’ın Haritalar uygulamasına yakın zaman içerisinde radar bildirme seçeneğinin de eklenmesi bekleniyor. Son olarak ise özellik, Türkçe dahil tüm Dünya dillerinde kullanılabiliyor.


Siri artık Spotify'ı yönetebilecekSiri artık Spotify'ı yönetebilecek
Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilirMicrosoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir
Siri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdıSiri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdı

PAYLAŞ