Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 18:00:09
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçen hafta, Citizen Labü Apple'ın görüntü oluşturma kitaplığını hedefleyen sıfır tıklamalı yeni bir iMessage istismarı hakkında Apple'ı bilgilendirdi. FORCEDENTRY adı verilen bu açık, bir iPhoneiPad , Apple Watch veya Mac'e Pegasus casus yazılımı bulaştırabilir ve metin mesajlarına, telefon görüşmelerine ve e-postalara erişime izin vermenin yanı sıra kamera ve mikrofona erişim sağlayabilir.

FORCEDENTRY, İsrail'in NSO Grubu tarafından hükümetlere ve diğer çeşitli kuruluşlara dağıtıldı ve Citizen Lab, bir Suudi eylemcinin "iPhone"unu analiz ettikten sonra keşfetti. Ayrıntılar 7 Eylül'de Apple'a gönderildi ve Apple'ın hatayı düzeltmesi bir hafta sürdü. The Citizen Lab'e göre, FORCEDENTRY en az Şubat 2021'den beri kullanılmaktadır.

Çip maliyeti yüzünden Apple ürünlerinin fiyatı artabilirÇip maliyeti yüzünden Apple ürünlerinin fiyatı artabilir

iMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildi

Citizen Lab kıdemli araştırmacısı John-Scott Railton, "Bu casus yazılım, bir iPhone kullanıcısının cihazında yapabileceği her şeyi ve daha fazlasını yapabilir" dedi. iOS 14.8 güncellemesini yayımlayan Apple, düzeltmeyi CVE-2021-30860 olarak listeliyor ve bunu, rastgele kod yürütülmesine yol açabilecek kötü amaçlarla oluşturulmuş bir PDF olarak tanımladı.

Apple iOs 15 ile birlikte casus yazılımları engellemeyi hedefiliyor

Temmuz ayında, bir dizi medya raporu, İsrail gözetim firması NSO Group tarafından dağıtılan ve dünya çapında gazetecileri, avukatları ve insan hakları aktivistlerini hedef almak için kullanılan Pegasus adlı sıfır tıklamalı iMessage istismarlarını vurguladı. NSO'nun müşterileri tarafından hedef alınan 50.000'den fazla kişiden oluşan bir veri tabanı o sırada kamuya açıklanmıştı.

Pegasus casus yazılımı, Apple'ın iOS 14'ün piyasaya sürülmesiyle uygulamaya koyduğu özel iMessage korumaları olan BlastDoor'u çevrelediği için dikkat çekicidir. BlastDoor, Pegasus gibi istismarları önlemek için tasarlanmış, Mesajlar için bir sanal alan güvenlik sistemidir, ancak hala devam eden bir çalışmadır.

Apple, The New York Times'a , gelecekte benzer saldırıları önlemek için iOS 15 yazılım güncellemesine casus yazılım engelleri eklemeyi planladığını söyledi. Ancak o zamana dek Apple'ın dün tüm kullanıcılar için yayımladığı iOS 14.8 güncellemesini yüklemeniz büyük önem taşıyor. 

Hem iPhone, hem de iPad’ler için sunulan iOS/iPadOS 14.8 güncellemesi; iPhone 6s ve üstü, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 2 ve üstü, iPad 5. nesil ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch (7.nesil) için indirilebilir durumda. Cihazlarınızı mümkün olduğunca hızlı güncellemenizi öneriyoruz.


Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor!Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor!
Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!

PAYLAŞ