Apple iCloud İçin Takma Ad Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Apple iCloud İçin Takma Ad Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-26 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın iOS ve Mac kullanıcıları için sunmuş olduğu bulut depolama sistemi iCloud için yeni bir özellik duyuruldu. Geçtiğimiz saatler içerisinde kullanıma sunulan bu söz konusu özellik ile artık kullanıcılar gizliliği için iCloud hesaplarına takma ad özelliğini kullanabilecekler. Apple’ın bu depolama sistemi iOS ve Mac OS kullanıcıları için önemli bir sistem oluyor. Sunulan yeni özellik ile beraber ise kullanıcı gizliliğine önem veren Apple’ın bu yönde yeni bir güvenlik önlemi adına Takma Ad özelliğini sunuyor. Bu özelliği istediğiniz an etkileştirebilirken, yeni özellik ile beraber kullanıcıların iCloud içeriklerine bir başkasının erişmesi daha da zorlaştırılmış olacak.

iCloud İçin Takma Ad Özelliği

Bu özelliği aktif etmek ve kullanmak için ilk olarak iCloud internet sitesine erişmeniz gerekiyor. İnternet sitesi üzerinden klasik bilgileriniz ile iCloud hesabınıza giriş yapın. Daha sonra telefonunuzda yer alan Mail uygulamasına girmeniz gerekiyor. Mail uygulamasına giriş yaptıktan sonra Ayarlar menüsüne erişerek Tercihler bölümüne erişin. Daha sonra gelen ekranda Hesaplar adı altından ad ekle adlı seçeneğe girerek buradan takma ad bilgilerinizi doldurabilirsiniz. Bulut hesabınızda artık kendi adınız yerine belirlemiş olduğunuz takma ad yer alacak.

Bu sayede kötü niyetli kişilerin hesabınıza erişmesi biraz daha zorlaşmış olacak. Kullanıcıların güvenliğine yönelik yeni adımlar atmaya devam eden Apple’ın bulut sistemi için sunmuş olduğu bu yeni özellik bir zamanlarda yaşanan iCloud hacklenmelerinin de önüne geçmiş olacak. Apple’ın yeni iCloud takma ad özelliğini bu adımlar ile aktif edebilirsiniz. Yapılan takma adın daha sonra değiştirilip değiştirilemeyeceği henüz bilinmezken sizlerde cihaz ve hesap güvenliğiniz için iCloud hesabınıza takma ad eklemeyi unutmayın. iCloud’un kullanıcılara var olarak 5 GB’lık bir depolama alanı sunduğunu hatırlatalım.





PAYLAŞ