Apple Haritalar, Gizlice Verilerinizi Topluyor - Haberler - indir.com

Apple Haritalar, Gizlice Verilerinizi Topluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 15:24:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın ilk defa kullanıcılarına iOS 6 ile beraber sunmuş olduğu Apple Maps harita uygulaması ilk yayınlandığı dönemde barındırmış olduğu birçok hata ve yanlış yönlendirmeleri ile biliniyordu. Ancak zaman geçtikçe uygulamanın gerekli alt yapısı sağlandı ve daha iyi ve işlevsel bir aldı. Uygulama’nın Google Maps üzerinden verileri topladığı Apple tarafından doğrulanırken şimdi ise şirket önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Apple tarafından doğrulanan son bilgilere göre kullanıcılara sunulmuş olan Haritalar uygulamasının verileri kullanıcıların kullanmış olduğu başka harita uygulamalarından toplandığı ifade edilmişti. 2015 yılından itibaren verilerini tam anlamıyla oluşturan şirket oluşturmuş olduğu ekip ile bu kategoride en iyi olmak istiyor.

Apple Maps Tamamen Yenileniyor

Apple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajıApple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajı

Her uygulamasını yıllar geçtikçe geliştirmeye devam eden Apple, bu noktada Harita uygulaması için önemli geliştirmelerini sürdürüyor. Son olarak San Francisco ve Bay Area için yeni haritalandırma ve içerik verilerini sunacağı duyurulmuştu. Daha sonra ise yıl sonuna kadar Kuzey Kaliforniya’nın da ekleneceği dile getiriliyor. Bu konuda yayınlanmış olan verilere göre Apple’ın Maps uygulamasında kullanmış olduğu tüm verilerin Apple tarafından olmuş olması isteniyor. Bu sayede Apple üçüncü taraf başka uygulamalardan veri toplamayı bırakacak ve bu sayede altyapı sistemini tamamen yenilemiş olacak.

Apple İnternet Yazılım ve Servisleri sorumlusu olan Eddy Cue tarafından 6 yıl önce başlayan bu Apple Haritalar serüvenin de yaşanan sorunların altı çiziliyor. Bu noktada şirket dünyanın en iyi harita uygulaması olmak için alt yapısını tamamen yenileyerek ve tamamen kendi harita verilerini kullanarak kullanıcılara deneyim sunmak istiyor. Yeni haritalama özelliği ile sistem gerçek zamanlı olarak güncellenip düzeltilebilecek. Çok daha hızlı müdahaleler sağlanabilecek ve bu noktada veriler ABD üzerinde Mac Pro, SSD sürücü ve iPad ile beraber GPD ve yüksek çözünürlüklü kameralar ile toplanacak.

Gerçek zamanlı harita veriler için ise yaylar ve araçlar ile veri toplanmaya başlanmış durumda. Bu noktada Kaliforniya bölgesinde ekipler sırt çantalı kameraları ile harita verileri toplamaya devam ediyorlar. Bakalım şirket yeni altyapısı ile beraber nasıl bir harita deneyimi sunacak göreceğiz.


Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecekGoogle Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek
Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?
Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği GeliyorGoogle Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor

PAYLAŞ