Apple Facebook'a karşı sessiz kalmadı - Haberler - indir.com

Apple Facebook'a karşı sessiz kalmadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-18 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Apple’ın gizlilik politikasını güncellemesi Facebook’la büyük bir gerilimi başlatmıştı. Bu güncellemenin reklam verenler için kötü olduğunu savunan Facebook, Apple geçtiğimi gün verdiği gazete ilanlarıyla saldırmıştı ki Apple’dan açıklama çok gecikmedi.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın sahibi Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada uygulama için yakında yeni bir güncelleme yayımlayarak gizlilik politikalarını değiştireceğini açıkladı. Kullanıcılara kurallara uyma zorunluluğu getireceğini belirten şirket Apple’ın gizlilik politikasını güncellemesini protesto etmişti. Apple’ın yeni gizlilik politikası şirketleri kullanıcı verilerini toplama konusunda şeffaflığa mecbur bırakıyor. Kullanıcılar için oldukça iyi olan bu özellik Facebook gibi şirketlerin tepkisini çekiyor. Facebook tepkisini genelde WhatsApp üzerinden gösterse de bunlarla sınırlı kalmayıp sosyal medyadaki gücünü kullanmış ve çeşitli ilanlar vererek Apple’a kaşı bir savaş başlatmıştı.

ABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtıABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtı

Apple ve Facebook arasındaki sözlü savaşta gerilim artıyor

Facebook'un açıklamalarına göre App Store’da indirilmesi gereken tüm uygulamalar için geçerli olan bu gizlilik özellikleri Apple’ın yerleşik iMessage gibi sonradan indirilmeye ihtiyaç duyulmayan yerleşik uygulamaları için geçerli değildi. Facebook, "Apple, App Store üzerindeki kontrolünü kullanarak küçük işletmeler ve geliştiricileri de zarara sokuyor ve haksız rekabet yaratıyor. Onlar bunun gizlilik hakkında olduğunu söylüyor ancak asıl amaç kar etmek" açıklamasını yapmıştı.

Facebook ile Apple arasındaki gerilim artıyor

Apple’dan bu sözlere yanıt gecikmedi. Konu hakkında açıklama yapan Apple sözcüsü, "Kullanıcılar hangi verilerinin ne zaman toplandığını ve diğer uygulamalar ile internet sitelerine paylaşılıp paylaşılmadığını bilme yetkisine sahip olmalı. Bunun yanı sıra kullanıcılar, kişisel verilerini paylaşıp paylaşmama hakkına da sahip olmalı" ifadeleriyle kullanıcılarını düşünmeye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamasında Facebook’a karşı iğnelemeler de yapan sözcü "iOS 14'te yaptığımız bu yenilik, Facebook'un kullanıcı verilerini takip etme, toplama ve hedeflenmiş reklamlar gösterme gibi faaliyetlerini engellemesini gerektirmiyor. Yapılması gereken tek şey, bunun seçeneğinin kullanıcıya verilmesi" cümlelerini kullandı.

Küçük işletmeleri zarar uğrattıkları iddiasını da reddeden Apple sözcüsü App Store ödeme ücretlerini yüzde 30'dan yüzde 15'e kadar düşürdüğünü hatırlattı.

 


İlgili uygulamalar
Apple'dan kullanıcısını şifre ya da biyometrik kullanmadan tespit edebilen yeni patentApple'dan kullanıcısını şifre ya da biyometrik kullanmadan tespit edebilen yeni patent
Facebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyorFacebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyor

PAYLAŞ