Apple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemiş - Haberler - indir.com

Apple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemiş

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Elde edilen kaynaklara göre ve CNBC'de konuşma yapan uzman yatırımcının konuşmasına göre, 2013 yılı içerisinde teknoloji piyasasının en güçlü şirketlerinden biri Apple, elektrikli araç üreticisi Tesla şirketini satın almak amacıyla pek de resmi olmayan yollar ile Tesla'ya toplam 27,4 milyar dolarlık bir teklif verdi.Uzun süredir gündemde yer alan söylentilere göre Apple, elektrikli otomotiv sektörüne bir şekilde dahil olarak bu alandaki rekabete dahil olmak istemiştir. Şirketin, elektrikli araç üreticilerine araç parçası mı satacağı yoksa kendi aracını mı üreteceği hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Fakat elde edilen rapora göre 2013 yılı itibariyle Apple'ın Tesla şirketini satın almak amacıyla  hisse başı 240 dolar teklif sunduğu öğrenildi.

Yatırım firması olan Roth Capital Partners'da görev yapan uzman analist Craig Irwin'in kaynaklarından elde edilen bilgilere göre 2013 yılı içerisinde Tesla şirketini satın almak amacıyla teklifte bulunan Apple, Tesla'nın her bir hissesine 240 dolar bedel biçtiğinin bilgisini verdi. Irwin, bu bilgileri elde ettiği haber kaynağına tamamen güvendiğini ifade ediyor. Bu teklif işlemlerinin gerçekleştiğinden emin olan Irwin, teklifin resmi olarak kağıda dökülüp dökülmediği hakkında ise açıklama yapmıyor. CNBC'de yayınlanan programlardan birinde konu ile ilgili konuşan Irwin, elde ettikleri bilgilerin doğruluğuna güvendiklerini bu bilgileri farklı kaynaklardan da test ettiklerinin bilgisini verdi. 

Yine aynı program içerisinde, Apple şirketinin California'da çok sayıda büyük alana sahip olduğunu söyleyen Irwin, Project Titan'ın kesinlikle kapatılmadığını ve hatta bu proje doğrultusunda pil alanında son derece ilginç ve heyecan verici gelişmelerin ortaya çıkacağının altını çizdi. Elektrikli araç üreticisi Resla, 31 Ocak 2013'te 114,5 milyon değerinde hisse senedine sahipti ve bu rakam yıl içerisinde daha da artmaya başladı. O süre zarfında Apple'ın teklifi 27,4 milyar dolar değerine sahipti. Şu için değerlendirme yaptığımız taktirde Tesla hisseleri, 203 dolar seviyesinde işlem gördüğünün bilgisini verdi. Yani baktığımızda Apple'ın tekliflerinden çok daha aşağıda. Tela şirketinin elinde bulunan altyapı ve teknolojik desteklere baktığımızda, Apple'ın Titan projesinde şüphesiz gelişim sağlayacak olsa da şirketin bu alanda nasıl bir hamle yapacağı ya da yapıp yapmayacağı halen belli değildir. 

Elde edilen en son ki rapora göre Apple, LİDAR olarak adlandırılan basit bir sistem ile radarın lazer ile çalıştığı hali olarak değerlendirebileceğimiz donanımları daha küçük, daha uygun fiyatlı ve daha kolay bir şekilde seri üretilir hale getirilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Söz konusu bu sensörler firmalara göre 100 bin dolarak ulaşacağı düşünülen maliyetleri olmasına rağmen seri üretim araçlarda kullanım alanı halen çok fazla ve hata yapmaya da oldukça müsait. Yine raporun içeriğine göre Apple'ın bu alanda en büyük hedefi amacını büyük tutup adeta bir devrim yaratmak. Tesla şirketinin LİDAR'a bakışı tamamen olumsuz olum kesinlikle düşünmemektedir. Apple'ın farklı sektörlerde de etkin olma çabası içerisinde olması gelecek zaman içerisinde yeni şeyler ile karşılacağımızı gösteriyor. 

 





PAYLAŞ