Yüz Tanıma Sistemleri, Fotoğraflar İle Kandırılabilir Mi?


Telefonlarda kullanılan ve oldukça güvenli denilse de bazı tartışmalara yol açan yüz tanıma sistemleri, fotoğraf kullanılarak açılabilir mi? Bu konuda araştırma yapıldı ve tam 110 telefon üzerinde kullanıldı. Bazı cihazlarda yüz tanıma sistemi açılsa da bazı cihazlarda açılmadı.

Google yüz tanıma teknolojisini başka firmalara satmak için hazırlanıyor

Fotoğraf Kullanılarak Hangi Telefonların Yüz Tanıma Kilidi Açıldı

Yurtdışında yapılan bir test sonucunda anlık olarak fotoğraflar çekildi. Daha sonrasında yazıcıdan basıldı ve tek tek 110 telefonda yüz kilidinin açılıp açılmadığı denendi. Bu test sonucunda 110 telefon içerisinde 42 tanesinde başarılı sonuç alındı. 42 tane cihazın yüz tanıma kilidi fotoğraflar ile açıldı. Test sonucunda yüz tanıma teknolojisinde bir fotoğraf ile açılan cihazlar şu şekilde:

Bu yukarıda paylaştığımız cihazlar, testler sonucunda yüz tanıma kilitleri kırıldı ve telefonlara erişim sağlandı. Yüz tanıma kilidi, telefonlarda parmak izi okuyucusu gibi oldukça sağlam bir kilit sistemi olarak tanıtıldı. Fakat bu sistem beraberinde birçok tartışma konusunu da getirdi. Örnek olarak yüz tanıma kilidi ile birlikte bazı bilgilerimizi şirketler ele geçiriyor ve bunları kullanıyordu. Fakat bunlar sadece bir tartışmadan ibaret.