Twitter'a Gönderi Zamanlama Özelliği Geldi!


Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan Twitter, son dönemlerde getirdiği özellikler ile kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle sosyal medya platformlarında eksik olan gönderi zamanlama özelliğini Twitter, bazı kullanıcıların hesaplarında test etmeye başlamış.

Twitter'a Gönderi Zamanlama Özelliği Geldi!

2006 yılında yayın hayatına başlayan Twitter, dört yıllık süreç içerisinde dünyanın en çok tıklanan sitelerinden birisi olmaya başardı. Twitter üç yılı bile bulmayan bir geçmişe sahip olduğunu düşünürsek bu ne kadar kısa yolda mükemmel işler başardığını söyleyebiliriz. Mart 2006 tarihinde San Francisco'da prototip olarak iki haftalığına ortaya çıkan bu sosyal medya platformunun resmi açılış tarihi Ağustos 2006 yılına denk geliyor. Bu başlangıç önceden şirket halinde değildi. Daha sonrasında Mayıs 2007'de şirket heline geçti. 2010 yılında ise şirket tam 150 milyon dolar net kazanç sağladı. Şu anda yaklaşık olarak 200 milyon üyesi bulunuyor.

Twitter ABD'de oldukça sık kullanılan bir sosyal medya platformudur. Aslında Twitter'ın mantığı oldukça basit. Duyurmak istediğiniz bir haber veya kampanyayı, katıldığınız mitingi, çıkacağınız televizyon kanalını ve hemen hemen her şeyi Twitter üzerinden duyurabilirsiniz. Kendinize özel uyarlayabileceğiniz temaları bulunan bu sosyal medya platformu her bir Tweet başına 280 karakter veriyor. Bu karakter sayısını aşamıyorsunuz. 

Sosyal medya platformlarına gelmesi beklenen en önemli özelliklerden birisi olan gönderi zamanlama birçok sosyal medya platformunda bulunmuyor. Üçüncü parti siteleri ve programları ile birlikte gönderi zamanlama yapabiliyordunuz. Fakat Twitter bu konuda bir adım atarak kendi gönderi zamanlama sistemini geliştiriyor. Twitter'ın resmi hesabında, "Devam et, taslaklarını Tweet at." şeklinde bir açıklama yapılmış. Fakat bazı kullanıcıların hesaplarında bu özellik test edilebiliyor. 

Resimde gördüğünüz üzere herhangi bir Tweet atmadan önce zamanlama yapabiliyorsunuz. Böylelikle hem kişisel kullanıcılar hem de şirketler için büyük bir özellik olan bu zamanlama sistemi, reklam şirketleri açısından oldukça sık kullanılan bir özelliktir. Fakat sosyal medya platformlarının en çok kullanılanların da bu özellik bulunmuyor. Sadece bu özelliği üçüncü taraf programları üzerinden yapabiliyordunuz. Bu sistemin Twitter'da çıkmasıyla birlikte kullanıcı sayısını katlayabilir.