ABD'den Twitter'a sorgulama kararı çıktı - Haberler - indir.com

ABD'den Twitter'a sorgulama kararı çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-27 13:32:19
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Faceboook’a yapılan sorgulamanın ardından, şimdi de Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter’a ilişkin soruları cevaplaması için davet edildi.

Geride bıraktığımız aylarda Facebook’a ilişkin ortaya çıkan veri skandalı olayında, gündem çalkalanmıştı ve bu durum uzun süre haberlere konu oldu. Konuyla ilgili olarak soruşturma yürüten ABD senatosu, Facebook’un sahibi ve CEO’su Mark Zuckerberg’i sorguya alarak, platforma ilişkin birtakım sorular sormuştu ve olayı aydınlatmaya çalışmıştı.

Gmail'e Yeni Bir Twitter Özelliği GeldiGmail'e Yeni Bir Twitter Özelliği Geldi

Facebook’un ardından şimdi de sıranın Twitter’a geldiği görülüyor. Twitter’ın CEO'su Jack Dorsey, ABD Temsil Meclisi tarafından çıkan Twitter’ı sorgulama kararı ile birlikte, soruları yanıtlamaya davet edildi. Meclisin sorgulama kararı alma nedeni ise muhafazakârları susturma iddiasının olması. ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Jack Dorsey’in platformun algoritması ve içerik yönetimi hakkında bilgi vermesini istedi.

Jack Dorsey, 5 Eylül tarihinde sorgulamaya girecek

Geçtiğimiz aylarda, Twitter’da çıkan aşırı sağcılar ve ırkçı karşıtları arasında bir tartışma çıkmıştı. Bu atışmanın karşısında, Twitter bazı sağ görüşlerinin hesaplarını kapatmıştı. Bu durum, platformun eşitsizlik ile suçlanarak sorgulanma kararının çıkmasına neden oldu.

Twitter’da muhafazakârların susturulması nedeniyle yapılacak olan sorgulamada, CEO Dorsey Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nde ifade verecek. McCarthy tarafından yapılan açıklamada, platform üzerinde muhafazakârların ifade özgürlüğünün kısıtlandığı ve Twitter’ın bu tutumunun yanlış olduğu, platformun tüm kullanıcılarına eşit yaklaşması gerektiğini dile getirdi. Bu nedenle, Jack Dorsey 5 Eylül tarihinde Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nde, platformun algoritması ve içerik yönetimi hakkında bilgi verecek.


İlgili uygulamalar
Android kullanıcılarının Twitter'da emoji görememe sorunu çözülüyorAndroid kullanıcılarının Twitter'da emoji görememe sorunu çözülüyor
Twitter' dan Ramazan emojisiTwitter' dan Ramazan emojisi
2018 Rusya Dünya Kupası öncesinde Twitter'da en çok konuşulanlar2018 Rusya Dünya Kupası öncesinde Twitter'da en çok konuşulanlar

PAYLAŞ