Facebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadı - Haberler - indir.com

Facebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 10:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

1.5 yıl önce gerçekleşen başkanlık seçimlerinde olduğu yabancı aktörlerin hedefte olmasından endişe duyduğunu ifade eden Amerika Birleşik Devletleri kanun yapıcıları, Facebook ve Twitter yöneticilerini tehlikeyi fark etmekte geç kaldıklarını ve harekete geçtikleri zamanda her şey için geç olduğundan rahatsız olduklarını söyleyerek sert bir eleştiri yaptı.

Facebook üst düzey yöneticisi Sheryl Sandberg ile Twitter’ın üst düzey yöneticisi Jack Dorsey’in davet edilmesi sonucu Amerika Birleşik Devletleri Kongresinde gerçekleşen oturuma katılım sağladılar. Kasım ayında gerçekleşecek olan ara seçimlerin yaklaşık 1.5 yıl önce gerçekleşen başkanlık seçimlerinde olduğu yabancı aktörlerin hedefte olmasından endişe duyduğunu ifade eden Amerika Birleşik Devletleri kanun yapıcıları, Facebook ve Twitter yöneticilerini tehlikeyi fark etmekte geç kaldıklarını ve harekete geçtikleri zamanda her şey için geç olduğundan rahatsız olduklarını söyleyerek sert bir eleştiri yaptı.

Amerikalı yetkililer son zamanlarda yaşanan olaylardan bir hayli rahatsız olduğunu ve bir an önce tedbir alınması gerektiğini ifade eden konuşma gerçekleştirdi.

Amerikalıların siyasi kararlarına dış ülkeler tarafından sosyal medya mecraları üzerinden yön verilmesinin demokrasi adına büyük risk taşıdığını ifade eden kongre üyeleri, her iki şirketinde siyasi manipülasyonlara karşı daha önceden alınan önlemleri sorgulayarak tepkilerini gösterdiler. Şirketin içerik kontrolü için daha fazla personeli işe aldığını ifade eden Facebook’un Üst Operasyonel Yöneticisi Sheryl Sandberg, “Sahte hesapları belirlemek için yapay zeka araçlarına çok fazla yatırım yaptık.” dedi. Aynı mesajı farklı hesaplar üzerinden paylaşan hesapları önlemeye çalıştıkların altını çizen Twitter’ın İcra Kurulu Başkanı Jack Dorsey, çok fazla önlem aldıklarının altını çizdi.

Google Yöneticisi Larry Page oturuma katılmadı.

Her iki sosyal medya devini dinleyen Kongre üyeleri her iki şirketinde adımlarının yetersiz olduğunu ifade eden bir konuşma yaptıktan sonra sosyal medya mecralarına karşı yeni düzenlemeler getireceklerinin altını çizdi. Kongre üyelerinin davetine karşı oturuma dahil olamayacağını ifade eden Google Yöneticisi Larry Page oturuma katılmayarak onun için ayrılan koltuğu boş bıraktı.





PAYLAŞ