Sony Xperia Ace 2 özellikleri şaşırttı


Akıllı cep telefon pazarında bir zamanların lider isimlerinden Sony, özellikle Çin merkezli üreticilerin piyasaya ağırlık vermesinden sonra sert düşüşler ile karşı karşıya kaldı. Japonya merkezli üretici her ne kadar yeni model cihazlarıyla üretime devam etse de yine de kullanıcılar tarafından pek de ilgi görmüyor. Görüldüğü üzere şirket bu kez de kompakt bir akıllı telefonla kullanıcıların karşısına çıkacak. Xperia Ace 2 adlı bu akıllı cihaz daha önce de render görüntüleriyle ortaya çıkmışken, şimdi de Google Play Comsole'da gün yüzüne çıktı. 

Xperia Ace'nin benzeri olarak geleceği düşünülen Xperia Ace 2, özelliklerine bakıldığında yine beklentilerin altında bir cihaz olacak. Öyle ki buna alternatif olarak ise halihazırda birçok cihaz bulunuyor ve Ace 2'de bu grupta geri kalacak özelliklere sahiptir. 

Sony Xperia Ace 2 teknik özellikleri beklentilerin altında

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sonyyeni kompakt telefonu Xperia Ace 2; sekiz çekirdekli ve 2.3 GHz' kadar çalışan MediaTek Helio P35 yonga setinden güç alıyor. Cihazın en büyük dezavantajları ise bu noktada kendini gösteriyor. Çünkü Helio P35 yonga seti 5G ağlarını dahi desteklemeye yetmiyor. Bunun yanı sıra Sony, yeni akıllı cep telefonunda 4 GB RAM seçeneği bulunacak. Elbette ki günlük kullanım karşısında bu kapasite bir belleğin en kadar yeterli olup olmayacağına da ayrı bir detay eklemek gerekir. 

Google Play Console listesine göre Xperia Ace 2, 720 x 1496 piksel çözünürlüğe sahip bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Elde edilen bilgiler arasında ekran boyutu hakkında pek fazla bilgi verilmese de en fazla 5.2 inç olacak diye düşünülüyor. Bir diğer açıdan ise bu telefon, arka kısmında dikey şekilde bir kamera kurulumuna sahip olacak. Buna ek olarak ise parmak izi tarayıcısı da cihazın yan kısmına konumlandırılacak. Yazılım noktasında ise Ace 2, kutusundan direk olarak Android 11 işletim sistemine sahip olacak gelecek. Bu bilgilere ek olarak cihazın üst kısmında da 3.5 mm kulaklık girişi yer alacak.  Cihaz hakkında şimdiden elde edilen bilgiler pek de sevindirici değil ancak gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.