Sony, PS3 ve PS Vita için aldığı kritik kararını erteledi - Haberler - indir.com

Sony, PS3 ve PS Vita için aldığı kritik kararını erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sony tarafından ayın başında alınan bir karar ile PS3 ve PS Vita satışlarına son verileceği açıkladı. Ancak bu açıklamada en dikkat çekici nokta ise eski konsol sahiplerinin alamayacak olmasıydı. Bu karar sonrasında gelen tepkiler sonrasında Sony, PS3 ve PS Vita oyunları için geri adım attı. PlayStation resmi blogunda Sony CEO’su Jim Ryan konu hakkında bir açıklama yayınladı. Ryan, PS Store’da PS3 ve PS Vita oyunlarının satılmaya devam edeceğini belirtti. Açıklamada dikkat çeken ifadelerden birisi de PS3 ve PS Vita oyuncularının karara verdiği tepkinin Sony’yi sevindirmesi oldu.

Şirket, oyuncuların bu eski konsollara yoğun bir şekilde bağlanmış olmasından oldukça memnun durumda. Japon teknoloji şirketinin Temmuz 2021 tarihinden geri dönüş yapmasının temelinde bu tepkiler bulunuyor.

Sony, PS5 için yeni VR ürünlerini duyurduSony, PS5 için yeni VR ürünlerini duyurdu

PS Vita ve PS3 oyunları kararı 2 Temmuz’a alındı

CEO Ryan, PS Vita ve PS3 online mağazalarının kapatma kararının neden alındığına dair açıklamalar yaptı. Sony bu kapsamda hem yeni konsolu PS5 hem de PS VR içerikleri üzerinde yoğunlaşmak istediklerini belirtti. Şuan için bu desteğin ne kadar süreceği noktasında ve PS Store üzerinde eski oyunların ne kadar daha satılacağı detayları yer almadı. PSP noktasında ise 2 Temmuz tarihine kadar hala geçerli olduğunu belirtelim. Buna göre piyasaya 2004 yılında çıkan bu konsol 17 yıllık ömrünü tamamlamış oldu.

Sony’nin PSP mobil konsola olan desteği ise 2014 yılında sonlandırılmıştı. Sony, PSP online mağazasını 2004 yılında açtı. Bu kapsamda PS3 online mağazası 2006 yılında, PSP online mağazası ise 2011 yılında aktif olmuştu. PS Vita ise 2011 yılında piyasaya çıktı ve el konsolu 2014 yılında PSP’nin yerini aldı. Bakalım Sony’nin bu kararı oyuncular tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Sony çalışanları PS5 sayesinde rekor ikramiye alacakSony çalışanları PS5 sayesinde rekor ikramiye alacak
The Elder Scrools Online, Xbox Series X ve PS5'e geliyorThe Elder Scrools Online, Xbox Series X ve PS5'e geliyor

PAYLAŞ