Sony Neden E3 2019'da Katılmayacaklarını Açıkladı


Yeni yıl ile beraber sadece akıllı telefon üreticileri değil, teknoloji dünyasında yer alan her üretici markanın yeni hamleleri merakla bekleniyor. Bunlardan birisi olan Sony’nin gelecek planları hakkında Shawn Layden, önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar arasında E3 etkinliğine neden katılmayacaklarının da cevabı verildi. Bildiğiniz üzere oyun dünyasının önemli bir noktası olan ve her yıl gerçekleşen E3 fuarı için Sony, 2019’da katılmayacaklarını resmi olarak açıklamıştı. Bu fuarda oyun dünyasının önemli isimleri yeni konsolları ve oyun yapımlarını sergileyerek dikkat çekiyorlar. Ancak Sony’nin almış olduğu katılmama kararı ise piyasaya damgasını vurmuştu.

Sony, E3 Fuarına Neden Katılmıyor?

Sony markasına baktığımız zaman şirket 24 yıldır tek bir tane bile etkinlik kaçırmamış olmasıyla dikkat çekiyor. Şirkete bu yıl neden katılmayacakları hakkında soru yöneltildi ve gelen cevapta ise “Dünya çok değişti ancak E3, değişen dünyaya ayak uyduramıyor” şeklinde bir yanıt geldi. Her yıl görmeye alışık olduğumuz Sony’nin Shawn Layden tarafından ifade edilene göre fuarın düzenlenme tarihi hakkında olumsuz düşünceleri bulunuyor. Bu durum ile beraber Sony tarafından henüz bir açıklama gelmiş olmazken, fuara büyük bir ihtimalle katılmayacakları gözüküyor.

Sony Xperia XZ4 özellikleri ortaya çıktı

Sony’nin E3 2019 fuarı hakkında yapmış olduğu detaylı açıklamaya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Şubat ayında Destination PlayStation isimli bir fuarımız var ve bütün yapımcıları ve üçüncü parti partnerleri, gelecek yılki programdan haberdar etmek için davet ediyoruz. Burada tüm yılın satış ve pazarlama planlamasını yapıyoruz. Haziran ayı, Christmas dönemini de göz önüne alırsak bunları tartışmak için çok ama çok geç. Gelelim işin haber kısmına. İnternetin geldiği durum ve 7/24 oyun haberlerinin akmaya devam ettiğini düşünürseniz, E3'ün etkisini kaybettiği çok açık. Bu bir daha E3'e katılmayacağız demek değil ama Haziran 2019 bizim için yeni şeyler söylemenin vakti değildi."