Sessiz Sedasız Yayınlanan TikTok Lite, 12 Milyon İndirmeye Ulaştı


TikTok, ülkemizde de oldukça popüler olan bir uygulama olmayı başardı. Her uygulamanın daha eski telefonlarda da çalışabilmesi için geliştirilen Lite sürümünü TikTok'ta geliştirdi. İşte bu sessiz sedasız yayınlanan TikTok Lite, 12 milyon indirmeye ulaştı. Peki neden TikTok Lite, şaşırtıcı derecede çok indiriliyor?

Kıvrılabilen Ekranlı LG OLED Tv CES 2019'da Geliyor

TikTok Lite, Şaşırtıcı Derecede Çok İndiriliyor

Snapchat'in hala yaşamını sürdürdüğü bu günlerde, indirme sayıları ile Snapchat tarafına bir darbe daha atan TikTok uygulaması, küresel pazarda yerini almayı başardı. Facebook ve Snapchat gibi şirketler, TikTok özelliklerini kopyalayıp kullanıcı kazanmaya çalışıyor. Bu hareketlerden de Tiktok'un ne kadar başarılı bir uygulama olduğunu görebiliyoruz.

Hindistan, Endonezya, Filipinler gibi ülkelerde çok daha önce sunulmaya başlayan TikTok uygulamasının Lite versiyonu, şu anda birçok ülke için indirilebilir bir durumda bulunuyor. Uygulamanın indirilme sayısı yaklaşık olarak 12 milyona ulaştı. Uygulamanın bu denli çok indirilmesine katkısı en büyük olan ülkeler Hindistan ve Rusya gibi ülkeler. Bu ülkelerde oldukça fazla kullanılan bu uygulamanın normal versiyonu bile dünya çapında milyonlarca indirmeye ulaşmıştı. Şimdi de Lite versiyonu milyonlarca indiriliyor. Peki nedir bu Lite versiyon?

Bazı büyük şirketlerin uygulamaları eski telefonlarda ağır çalışabiliyor. Örneğin Facebook, Messenger gibi uygulamalar Lite uygulaması geliştirerek eski telefonlarda daha verimli bir şekilde çalışabiliyor. Böylelikle eski telefonlara ve daha düşük donanımlar bulunduran cihaz sahiplerine de ulaşabiliyor. Bu sayede de daha büyük kitlelere ulaşılabiliyor.