Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı - Haberler - indir.com

Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 10:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Microsoft, 2018 yılında yaptığı yatırımlar ile dünyanın en değerli şirketi olmayı başardı. Bunun daha öncesinde ise liderlikte Apple şirketi  bulunuyordu. İşte Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı

Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı

Apple şirketinin unvanını ele geçiren Microsoft, bunu nasıl yaptıklarını açıkladı. Bir röportajda Microsoft şirketinin ürün müdürü Panos Panay, "Surface bölümümüzde işler iyi gidiyor, mutfağı da kontrol etmek ister misiniz?" şeklinde bir şey söylemiştir. 2018 yılı içerisinde birçok önemli olay ve gelişme yaşandı. Bunlardan en önemlisi ise Apple şirketinin "en değerli şirket" unvanını Microsoft'a kaptırması oldu. Yaklaşık olarak 5 yıldır dünyanın en değerli şirketi olan Apple, birkaç ay önce şirketin değerini 1 trilyon dolar üzerine çıkarmayı başardı.

Microsoft Edge Android için güncellendiMicrosoft Edge Android için güncellendi

Tim Cook'un krallığı akıllı telefonlar üzerine olsa da Microsoft, krallığı geliştirmek için son 10 yıl içerisinde müzik, akıllı telefon ve online servisler için yatırımlar yaptı. Özellikle Surface modellerinin çıkışından itibaren son 6 yıl içerisinde en çok göze çarpan olay, kullanıcıların MacBook yerine Surface'ı seçmesi oldu. Microsoft bu model ismini kullanarak kulaklık bile çıkardı. Panos Panay bu konu hakkında şöyle açıklamalarda bulundu;

“Surface uzun süre devam edecek gibi dörünüyor. Ama asıl önemli olan yazılımların gücünü ortaya çıkarabilecek donanımları yapabilmekte. Bizim asıl stratejimizin asıl hedefi donanım olacaktır. Donanım konusunda da sektöre yabancı değiliz. Sonuçta 10 yıldan uzun süredir herkesi sevdiği Xbox bizim eserimiz. Günümüzde pek çok insan evden, cafeden, taksiden, AVM'den çalışıyor, yani hayat ve iş iç içe. Biz bunu biliyoruz ve buna göre ürünler üretiyoruz. Bir şirket olarak adımızı yeterince duyurduğumuzu düşünüyorum ama bu yetmez çalışmaya devam edeceğiz.” 

Bildiğiniz üzere teknoloji dünyası oldukça hızlı gelişiyor. Bu gelişmelerde şirketlerde birbirleri arasında rekabet içerisinde olduklarından dolayı birçok ürün ortaya çıkıyor. Özellikle de akıllı telefon sektöründe bu aralar gözle görülür bir şekilde büyüme var. Farklı tasarımlara sahip telefonlar birbirleri ile kıyasıya yarışıyor. Tabi bu durumdan donanım üreten şirketler de payını alıyor.


Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7
Microsoft’tan OneDrive’a Küçük DokunuşlarMicrosoft’tan OneDrive’a Küçük Dokunuşlar
Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!

PAYLAŞ