Samsung, genişleyebilen ekranlı telefon tasarımı ile şaşırttı


2020 senesinde Galaxy S11 ve Galaxy Note 10 Lite modellerini piyasaya sürecek olan Samsung bu kez çok ilginç bir sızıntıyla gündemde. Samsung’un genişleyebilir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı!

Akıllı telefon sektöründe pazarın lider markası Samsung yenilikçi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2019 senesinde pazara sürdüğü cihazlarla büyük bir başarı elde eden Güney Kore merkezli şirketin üretim alanında yaşadığı tek sıkıntı katlanabilir ekrana sahip Galaxy Fold’da görünmüştü. Samssung Gakaxy Fold cihazındaki ekran menteşelerinin ve ekranın kırılması sorununu geç de olsa çözmüştü. Önümüzdeki sene Galaxy Fold 2’yi  piyasaya sürecek olan şirketin yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Akıllı telefon sektörüne yeni bir soluk getirebilecek bu patent cihazların genişlemesiyle alakalı. Bildiğiniz üzere uzun bir süredir akıllı telefonlar olabildiğince ince ve uzun bir tasarımla kullanıcı karşısına çıkıyor. Hatta bu tasarım akımı ilk başladığında birçok kullanıcın da tepkisini çekerek bir tartışma başlatmıştı. Samsung’un almış olduğu patent ise tüm tartışmaları ortadan kaldırabilecek türden. Samsung kullanıcı ihtiyacına göre genişleyebilen ve uzatılabilen ekran patenti aldı.

Samsung CEO'sundan Önemli Galaxy Fold Açıklaması

Bu teknolojinin yeni nesil esnek OLED ekranlar sayesinde gerçekleştirilebileceği düşünse de fikrin oldukça ilgi çekici ve yenilikçi olduğunu söylemeden geçemeyiz. Tek elde kullanım için oldukça ideal olan bu tasarımda cihazı ihtiyaç doğrultusunda ufaltma ya da uzatma fikri cihazların kullanışlılığının artacağını düşündürüyor.

Ancak Samsung’un cihazı ne zaman piyasaya süreceği ya da sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor. Bunun yanı sıra Samsung’un akıllı telefon cephesinden önemli bir sızıntıyı da sizinle paylaşalım. Söylentilere göre Samsung, merakla beklenen Galaxy Fold 2 cihazını Galaxy S11 modelinden önce piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Eğer bu doğruysa Galaxy S11 kullanıcı adaylarının önümüzdeki senenin ikinci çeyreğine kadar beklemesi gerekebilir.