Samsung CEO'sundan Önemli Galaxy Fold Açıklaması - Haberler - indir.com

Samsung CEO'sundan Önemli Galaxy Fold Açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 11:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Samsung açısından pek de güzel günler yaşanmadı. Akıllı cep telefonu sektörüne adeta bir devrim niteliğinde giriş yapan Samsung Galaxy Fold, ikiye katlanma özelliği ile sektörü heyecanlandırdığı gibi aynı zamanda kullanıcıların da dikkatini çekmeyi başarmıştı. Herkes heyecanla Galaxy Fold'un ne zaman çıkacağını beklerken cihazda yaşanan sorunlar herkesi üzdü. Teknoloji devi Samsung tarafından üretilen ilk katlanabilir özellikli telefonu Galaxy Fold, piyasaya girmeden önce test editörleri tarafından test edilerek ekranında yaşanan sorunu ortaya çıktı. Yaşanan bu sorunlar karşısında Galaxy Fold'un çıkış tarihi ertelendi. 

Şirket, geçtiğimiz günlerde Galaxy Fold için ön siparişte bulunan müşterilerinin istekleri doğrultusunda siparişlerini iptal ederek paralarını geri alabileceklerini açıkladı. Samsung Electronics CEO’su DJ Koh, katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazını yakın zamanda satışa sunacağının bilgisini verdi. DJ Koh, yaptığı açıklamada Kore Herald'a, Galaxy Fold'da sorun yaşatan parçanın tespit edildiği ve cihazın yakın zaman içerisinde satışa sunulacağının bilgisini verdi. DJ Koh tarafından yapılan açıklamadan sonra Galaxy Fold adlı akıllı cihazın piyasaya çıkış tarihi hakkında açıklama yapılması bekleniyor. Söz konusu konu ile ilgili Koh'a " Mayıs ayı içerisinde ABD'de Galaxy Fold'un satışa sunulup sunulmayacağının mümkün olup olmadığı" soruldu. Net bir tarih vermekten geri kalan Koh, " Çok geç kalmayacağız" dedi. Koh'un söylemiş olduğu bu söz Mayıs atı itibariyle Galaxy Fold'un satışa sunulma ihtimalinin olmasını akıllara getiriyor. 

Samsung Galaxy Fold Hakkında Bilmeniz GerekenlerSamsung Galaxy Fold Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Galaxy Fold çok yakında piyasaya girecek

Galaxy Fold'un iç ekranı 7,3 inç QXGA+ Dinamik AMOLED özelliğine sahip olup 4.2:3 oranında gelirken dış ekran ise 4.6 inç HD+ Super AMOLED ekran özelliğine sahip olan iki farklı ekran söz konusudur. İçe doğru katlanma özelliğine sahip olan Galaxy Fold, gücünü Snapdragon 855'den alıyor. Cihazda aynı zamanda 12 GB kapasiteli RAM'de mevcuttur. 12 GB'lik RAM özelliği sayesinde akıllı cihaz sekmeler arasındaki geçişler sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bununla beraber dahili hafızası 512 GB olan Samsung Galaxy Fold, ekrana gömülü parmak izi okuyucu ile beraber geliyor.

Geleceğin en teknolojik akıllı cihazı olarak nitelendirilen katlanabilir özellikli Galaxy Fold'un arka kısmında 16 MP F2.2 ultra geniş açı + 12 MP (2PD) F1.5/F2.4 OIS geniş açı + 12 MP F2.4 OIS telefoto olmak üzere üç farklı özelliğe sahip kamera bulunuyor. Galaxy Fold, akıllı cihaz olmasının yanı sıra aynı zamanda tam açıldığı taktirde tablet olarak da kullanılabilir konumdadır. Aynı anda üç farklı uygulamayı çalıştırma gücüne sahip olan, bu akıllı cihaz kullanıcılara bilgisayar deneyimi sunuyor. 

Galaxy Fold etiket fiyatı ne kadar?

Samsung Galaxy Fold'un yurt dışı etiket fiyatı yaklaşık 2.000 dolar şeklinde belirlenirken cihazın ülkemizde satış fiyatı ise henüz belli değildir. Katlanabilir özelliği ile herkesi şaşırtan Galaxy Fold, ülkemize Yıldız Grisi, Kozmos Siyahı ve Astro Mavisi olan renkleri ile gelecek. Her biri Galaxy'den esinlenen renklerden oluşan bu akıllı cihazlar çok yakında Türkiye'de de yerini alacak. 


Samsung'dan Galaxy Fold Çıkış Tarihi AçıklamasıSamsung'dan Galaxy Fold Çıkış Tarihi Açıklaması

PAYLAŞ