Samsung CES 2021’de “daha iyi bir normal” için yeniliklerini tanıttı


Samsung, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıttığı BESPOKE, 110 inç MICRO LED ve JetBot 90 AI+ gibi ürünlerle ev deneyimini daha da iyileştiriyor. Sürdürülebilirlik konusundaki çabalarına da devam eden Samsung, 2021 yılında Galaxy ile Evde İleri Dönüşüm ve TV ürünlerinde çevre dostu ambalaj kullanımını da duyurdu. 

Samsung Electronics, Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) kapsamında gelecek vizyonunu paylaştı. Düzenlediği sanal basın toplantısında yeni ürünlerini tanıtan Samsung, esnek ve akıllı bağlantıya sahip çözümler geliştirerek yeniliklerine devam ettiğini ve günlük yaşamı kusursuz hale getirmek amacıyla yapay zekâ kavrayışını kullanmaya devam ettiğini duyurdu.      

Samsung Electronics’in son kullanıcı ürünleri kategorisi için geleceğin teknolojilerinin geliştirilmesine öncülük eden ileri Ar-Ge merkezi Samsung Araştırma’dan Sorumlu Başkanı Sebastian Seung, markanın evde kullanılan teknolojilerini ileriye taşıma yönündeki çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Yaşadığımız dünya farklılaşıyor ve birçoğumuz, diğer birçok değişimin yanında, evlerimizin öneminin arttığı yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Ortaya koyduğumuz inovasyonlar, kişiliğinizi yansıtmanıza yardımcı olacak, daha bireysel ve daha sezgisel deneyimleri sizlere sunmak üzere tasarlanıyor. Yapay zekâyı merkezine alan, kullanıcılara daha iyi bir gelecek sağlayabilecek yeni nesil inovasyonu sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”  

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy ise açıklamasında, “Teknoloji ekosisteminin bütün alanlarında olağan dışı bir değişime tanıklık ediyoruz. Artık insanların bir ürünü satın alırken yepyeni deneyimler yaşamak istediği ‘yeni bir normal’ içindeyiz. Tüketiciler, artık evlerinde daha fazla zaman geçirdiği bu yeni normalde evlerindeki teknolojik ürünler ile daha fazla etkileşim içine giriyor ve daha fazla kişiselleştirme talep ediyor. Samsung olarak biz de onların bu ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla özel ürünler geliştiriyoruz. Böylelikle tüketicilerin yaşamlarına dokunuyor ve sektöre liderlik ediyoruz. Yapay zekâ, nesnelerin interneti ve robotik teknolojileri kullanarak, su ve deterjan kullanımını ve yıkama döngülerini optimize edebilen çamaşır makinelerinden, HD içerikleri mükemmel 8K çözünürlüğe ulaştıran Quantum Yapay Zekâ İşlemci kullanan televizyonlara ve asistan robotlara uzanan yenilikçi ürünler sunuyoruz. Sadece teknolojik olarak değil, kişisel tercihlere göre renk ve boyutunu ayarlayabildiğiniz buzdolapları, açıkken TV kapalıyken tablo gibi gözüken ekranlarla dizayn olarak da sektöre yön veriyoruz. Bu sayede kullanıcıların evlerinde kişiselleştirilmiş yaşam tarzlarını dijital aletlerine mükemmel bir şekilde uyarlamasını ve yeni normale adapte olmalarını sağlıyor, evlerde yepyeni deneyimler yaşatıyoruz. ” dedi.    

Daha özel ve kişiselleşmiş kullanıcı deneyimleri geliştirmek 

Yapay zeka ve robotlar artık günlük ev işlerinizin bir parçası 

Samsung, sunduğu teknolojileri daha ileri götürmek amacıyla dünyanın farklı yerlerinde bulunan yedi ayrı Yapay Zekâ Araştırma Merkezini kullanarak, Quantum Yapay Zeka İşlemci kullanan televizyonlara uzanan yepyeni ev deneyimleri geliştiriyor. 

2020'nin en çok akıllı telefon üreten şirketi Samsung oldu

Daha iyi bir gelecek için teknoloji 

Düzenlenen basın toplantısında Samsung’un sürdürülebilirlikle ilgili mesajını paylaşan Samsung Kıdemli Yöneticisi ve Çevresel Sürdürülebilirlik Uzmanı Sandeep Rana şunları söyledi: “Samsung olarak her zaman daha iyi ve sürdürülebilir bir geleceği inşa etmenin yollarını arıyoruz. Çevre, insan ve toplum odaklı bir yaklaşımla, bugün yaşadığımız zorlukları çözüme kavuşturmak ve herkes için daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla, tüketicilerimize sorumlu araçlar ve teknolojiler sunmaya devam edeceğiz.” 

 Samsung, döngüsel bir ekonomi oluşturma yönündeki taahhüdünün bir parçası olarak, daha sürdürülebilir bir ürün yaşam döngüsü sağlamak amacıyla, programlar ve ambalaj çözümleri geliştiriyor: