2020'nin en çok akıllı telefon üreten şirketi Samsung oldu - Haberler - indir.com

2020'nin en çok akıllı telefon üreten şirketi Samsung oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-06 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yayınlanan bir rapora göre Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, beklenildiği gibi 2020 yılında en fazla akıllı telefon modeli üreten üretici marka olmayı başardı. Samsung’un hemen arkasında ise dişli rakibi Apple, en fazla üretim yapan ikinci şirket oldu. Koronavirüs pandemisi ile beraber her Pazar olduğu gibi akıllı telefon sektörü de oldukça bu durumdan etkinlendi. Yılın büyük bölümünü evlerde geçiren akıllı telefon kullanıcıları yeni telefonlara önceki yıllara göre daha az ilgi gösterdi. Durum böyle olunca ise akıllı telefon üretimi geçtiğimiz yıllara göre oldukça fazla düştü.

TrendForces kaynaklı bilgilere göre 2020 yılındaki telefon üretimi 1.25 milyar birim olurken, geçtiğimiz yıla göre ise yüzde 11 hacminde düşüş sağladı. Dünyanın en çok satan markası ise Samsung olurken, en çok üretim gerçekleştiren şirketten Samsung oldu.

Samsung ekran altı ön kameralı akıllı telefon patenti aldıSamsung ekran altı ön kameralı akıllı telefon patenti aldı

En çok üretim yapan ikinci şirket Apple

TrendForces kaynaklı paylaşıma göre 2020 yılında en fazla üretim yapan şirketlerin sıralanışı Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo olarak sıralandı. Üretim hacminde yaşanan düşüş ile tüm şirketler için ön görülebilir ve doğal bir durum olsa da, Huawei’nin gacmindeki büyük düşüş Apple’ın en fazla üretim yapan ikinci şirket olmasını sağladı. Beklentilere baktığımız zaman ise 20201 yılında üretimin yüzde 9 oranında artış ile 1.36 milyar dolar seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bu yükseliş ise 2020 yılındaki rekor düşüşü engellemese de, şirketlerin toparlanması için bir sıçrayış yılı olması bekleniyor.

Ayrıca 2021 yılında en fazla üretimin Samsung olması ve ikinci şirketin ise yine 2020’de olduğu gibi Apple olması bekleniyor. Bakalım yıl içindeki pandemi sürecinin gidişatına yönelik üretici markaların en gibi yeni hamleleri olacak merakla bekliyoruz. Şuan için bilinen detayların bunlardan ibaret olduğunu söyleyelim.


2020'nin en iyi kameraya sahip akıllı telefonları2020'nin en iyi kameraya sahip akıllı telefonları
En iyi akıllı hoparlör modelleriEn iyi akıllı hoparlör modelleri

PAYLAŞ