Samsung, ekran altı kamera teknolojisi için yeni bir patent başvurusu yaptı - Haberler - indir.com

Samsung, ekran altı kamera teknolojisi için yeni bir patent başvurusu yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-08 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefon tasarımları, yıllar içerisinde pek çok değişiklik ile beraber kullanıcıların karşısına çıktı. Son bir kaç yıl içerisinde ekran kasa oranlarının artması, ön kameralar için farklı tasarımların kullanılması gün yüzüne çıktı. Çentik ile başlayan bu tasarımlar gün geçtikçe açılır ve delikli tasarım olarak yoluna devam etti. Bunlar ardından gelen süreçte ise ekran altı kamera teknolojisinin de yaygınlaşması bekleniyor. ZTE’nin Axon 20 5G ile piyasaya sunduğu bu teknolojiyi Samsung’un da geliştirdiği ortaya çıktı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından geliştirilen ekran altı kamera teknolojisi nasıl olacak? Ekran altı kamera teknolojisini kullanan firmalar arasında Xiaomi'de yer alıyor. 

Samsung, ekran altı kamera teknolojisini kullanabilir

Ekran altı kamera teknolojisi, birçok firma tarafından geliştiriliyor olsa da temel olarak aynı prensibe dayanıyor. Işık geçirgenliği yüksek bir panel altında konumlandırılan bu kamera, çalıştırılacağı zaman bu panelin ışık geçirgenliğini artırması ile beraber fotoğraf çekme işlemini yerine getiriyor. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne gelen patent dosyasında ise görüntü noktasında birbiri ile senkronize olan iki farklı ekrandan bahsediliyor. 

ZTE Axon 20 5G'nin tanıtım tarihi belli olduZTE Axon 20 5G'nin tanıtım tarihi belli oldu

Lets Go Digital'de yayınlanan haberlere göre Samsung tarafından geliştirilen ekran altı kamera teknolojisi, üç farklı şekilde kullanıcıların karşısına çıkabilir. Söz konusu bu kameranın yerleştirileceği ekran, yüksek ışık geçirgenliğine sahip farklı bir panelin altında yer alacak. Bu panel, ışık geçirgenliğini artırmak adına ana panelden daha düşük bir ekran çözünürlüğüne sahip olacak. Bu bağlamda ise, kameraya ek olarak kızılötesi sensör ve LED flaş gibi diğer teknolojiler de cihazda yerini alabilir.

Fakat, bu teknoloji ilgili olarak akıllarda kalan bir takım soru işaretleri vardır. Samsung'un bu kadar büyük bir ikinci panel kullanıyor olması, çözünürlük farkı sebebiyle göze batacak gibi gözüküyor. ZTE Axon 20 5G’de tercih edilen bu ikinci panel, oldukça küçük bir yeri kapladığı için normal kullanımda göze batmıyordu. Güney Koreli teknoloji devi Samsungi ekran altı kamera teknolojisini kullanmak istiyorsa önemli düzeyde geliştirme yapması gerekiyor. Konu hakkındaki bazı söylentiler, Galaxy Z Fold 3‘ün ekran altı kamera teknolojisine sahip ilk Samsung telefonu olabileceğini belirtiyor.


Dünyanın ilk ekran altına gömülü ön kameralı akıllı telefonu ZTE Axon 20 5GDünyanın ilk ekran altına gömülü ön kameralı akıllı telefonu ZTE Axon 20 5G
Resmi olarak tanıtılan ZTE Axon 20 5G Extreme Edition özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan ZTE Axon 20 5G Extreme Edition özellikleri ve fiyatı
ZTE Axon 20 5G Extreme Edition özellikleri ve fiyatıZTE Axon 20 5G Extreme Edition özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ