iPhone XS Sıvıya Ne Kadar Dayanıklı?


Apple’ın iPhone XS modeli, sıvıya ne kadar dayanıklı? İşte cihazın teknik özelliklerine göre sıvıya karşı direnci.

Apple tarafından geliştirilen modellerde, sıvıya karşı koruma sağlanırken hemen hemen bütün modeller sertifikalı bir şekilde sunuluyor. iPhone XS modelinde de benzer bir durum yaşlanırken sıvıya karşı koruma belirli şartlar dahilinde sağlanmış durumda.

iPhone X kullanıcıları iPhone XS'e geçmeli mi geçmemeli mi?

iPhone XS modeli suya ne kadar dayanıklı?

Apple tarafından iPhone XS ile birlikte piyasaya sunulan bir diğer model iPhone XS Max olurken iki cihaz da dünya genelinde geçerliliği bulunan ve Apple gibi pek çok telefon üreticisinin tercih ettiği IP68 sertifikası yerine farklı bir koruma ile suya karşı kalkan sunuyor. Bu korumada dayanıklılığın arttırılması adına cihazlarda çelik şeritlere yer verilirken bu şeritler ile birlikte iPhone XS modeli 1,5 metre derinliğindeki suda çalışmaya devam edebiliyor. Maksimum derinlikte maksimum kalma süresi 30 dakika olarak açıklanırken, bu şartların zorlanması ya da aşılması halinde cihazda teknik problemler yaşanabilir.

Yapılan açıklamalarda havuz gibi ortamlarda maksimum derinliğin 1.8 metreye kadar çıkabileceği belirtilirken su dışında çay gibi farklı sıvılarda durum değişiklik göstermiyor. Apple tarafından cihazlarda sağlanan bu destek, Apple tarafından güvence altına alınmamış durumda. Bu nedenle sıvı teması nedeniyle kullanıcıların garanti desteği alması mümkün değil.  

Sıvıya karşı güvenliğin alındığı cihaz, daha çok günlük kullanımdaki anlık sıvı temaslarına karşı kullanıcıların sorun yaşamasını önlüyor.

iPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma Hareketleri