iPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung Sürdürüyor - Haberler - indir.com

iPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung Sürdürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 11:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İlk olarak geçtiğimiz Haziran ile beraber ortaya çıkanlara göre Apple’ın ekran maliyetlerini düşürmek adına LG ile OLED ekran üretimi için anlaşmaya sağlandığı ortaya çıkmıştı. Ancak yeni bilgilere göre Apple’ın yeni amiral gemisi ailesi olan iPhone XS Max modelinin ekranları için Samsung üretiminin devam ettiği belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın en yeni amiral gemisi modelleri olan iPhone Xs, Xs Max ve XR modellerinin tanıtımına şahit olduk. Cihazlar oldukça güçlü özelliklere sahip olurken iPhone XS Max kullanılan OLED ekranı ile dikkat çekmişti. En pahalı olan iPhone XS Max sağlamış olduğu OLED ekran ile üst seviye bir görüntü deneyimi sunuyor. Durum böyle olunca iPhone modellerinin en pahalı parçası OLED ekranları olmuş oluyor.

iPhone XS Max Ekran Üretimi

iPhone XS Max DxOMark Test Sonuçları AçıkladıiPhone XS Max DxOMark Test Sonuçları Açıkladı

Bu sebepten ötürü ekran kırılma problemlerinde çok yüksek maliyetler ortaya çıkabiliyor. iPhone’larda yer alan OLED ekranlar ise Güney Koreli şirket Samsung tarafından üretiliyor. Bu sebepten ötürü cihazların genel fiyatları bir hayli yüksek çizgiden ilerliyor. Durumunda çokta fazla memnun olmayan Apple bu noktada Samsung haricinde ikinci bir ekran tedarikçi isim ararken bu sayede OLED ekran fiyatları noktasında Samsung ile tekrardan pazarlığa oturmayı hedefliyor.  Bu kapsamda ise Apple’ın yeni nesil iPhone cihazlarında tercih edeceği OLED ekranların LG tarafından ortaklık sağlandığına dair iddialar yer alıyor. Ancak DisplayMate tarafından açıklanan bilgiler durumu onaylamamış oldu.

iPhone XS Max ailesinde Samsung’un üretmiş olduğu OLED ekranlar yer aldığı için cihazların yüksek satış etiketi ile çıkış yaptığı belli oluyor. Cihazlar çıkış yapmadan fiyat tahminleri bu derece yüksek beklenmiyordu. Ancak Apple’ın ikinci bir tedarikçi bulamamasından ötürü OLED ekran üretimleri Samsung’a kaldı ve bu sebepten fiyatlar üst seviyeden açıklandı.


iPhone Xs Satışları Nasıl Gidiyor?iPhone Xs Satışları Nasıl Gidiyor?
Huawei P20 Pro vs. iPhone XSHuawei P20 Pro vs. iPhone XS

PAYLAŞ